Japon otomobil devi Toyota, geçtiğimiz yıllarda tam elektrikli modellerini temsil eden bZ ürün gamını duyurmuştu. Marka, Dünyanın en popüler otomobil ekinliklerinden biri olan Los Angeles Otomobil Fuarında yeni konsept modelini tanıttı. bZ ürün ailesine ait yeni modelin adı, Toyota bZ Compact SUV.

Toyota bz Compakt SUV

bZ Compact SUV modelinde ilk bakışta dikkat çeken yuvarlak tavan tasarımı. Aynı zamanda kendine özgü bir tasarımı olan model şişkin çamurlukları ve ince farla stop lambasına sahip. Otomobilin arka kısmında da ön tarafındaki karakteristik görünüm devam ettirilmiş.

Toyota bZ compact suv

İç Tasarım

bZ Compact SUV’un iç tasarımında ise abartısız bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Evet abartısız ancak oldukça da şık. Karakteristik bir crossover olan modelin iç mekânında da oldukça kaliteli malzemeler kullanılmış. Üstelik bZ Compact SUV’un koltukları bitki bazlı ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış.

Diğer modellerden farklı olarak Toyota bZ Compact SUV’da, biri direksiyon ile gösterge ekranı arasında diğeri ise vites bölümünde olmak üzere Yui isimli bir sesli asistan bulunuyor. Bu sesli asistan hem sürücü hem de yolcuların sesini dinliyor. Böylece onlara göre aksiyon alıyor.

Toyota bz Compakt SUV iç mekan

Toyota bz Compakt SUV iç mekânda öne çıkan diğer detaylar:

  • Sekizgen şeklinde direksiyon,
  • Sesli komutlara yanıt veren multimedya sistemi,
  • Kaydırmalı tuş şeklinde vites modeli

Toyota bZ Compact SUV daha şimdiden bile seri üretime hazır gibi görünüyor. İlerleyen dönemlerde küçük dokunuşlar ile piyasaya sürülebilir.

Uzun bir süredir sıfır emisyonlu araçlar konusunda önemli adımlar atan Toyota, bu konsept otomobili ile 2050 yılında küresel olarak karbon nötr olma hedefine yavaş yavaş yaklaşıyor.

Sıfır Km Toyota

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here