TOGG’dan Teknoloji Sürprizi: İlk Ürünü Otomobil Olmayacak!

0
2027
TOGG'dan Teknoloji Sürprizi: İlk Ürünü Otomobil Olmayacak!

TOGG‘dan teknoloji sürprizi yerli otomobil üreticisinin CEO’su Gürcan Karakaş tarafından açıklandı. Karakaş ilk ürettikleri ürünün bir otomobil olmayacağını ifade etti. Peki yerli otomobil üreticisi ilk olarak araba üretmeyecekse ne üretecek?

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu yaptıklarıyla sürekli adından söz ettirmeye devam ediyor. Bursa’da yeni bir fabrikası daha açılan şirketin yakın zamanda seri üretime geçmesi planlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda yerli otomobilin 2023’ün ilk aylarında trafiğe çıkacağını öğrenmiştik. Şimdi ise TOGG CEO’SUnda herkesi şaşırtacak bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre yerli otomobil üreticisinin lansmana çıkardığı ilk ürün bir otomobil olmayacak.

TOGG’dan Teknoloji Sürprizi: İlk Ürün Bir Otomobil Olmayacak

TOGG'dan Teknoloji Sürprizi: İlk Ürünü Otomobil Olmayacak!

Yerli otomobil üreticisinin CEO’SU Gürcan Karakaş TOGG’un yalnızca araç üretmeyeceğini söyledi. Aynı zamanda kapsamlı bir mobilite ekosistemine dönüşmek şirketin en büyük hedeflerinden bir tanesi. Bu ekosistemin hem canlı hem de cansız varlıkların hareketi için çalışacağını söyledi. Böylece akıllı arabalar ve cihazlarla Türkiye’yi de akıllı şehirlerin beklediğini söyledi. Bu anlamda yeniliklere açık olduklarını da ifade eden Karakaş, yeni girişimlerle işbirliklerine de olumlu baktıklarını söyledi. Halihazırda 236 girişim ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. Ayrıca 30’dan fazla girişim ile denemeler yaptıklarını da söyledi. Bunlardan 15’i ile anlaşmanın da şimdiden gerçekleştiğini ifade etti. 

Ancak Karakaş ilk ürettikleri ürünün ne olduğunu net bir şekilde söylemedi. Ek olarak oyunlaştırma ve siber güvenliğe önem verdiklerini ifade etti. Bununla beraber blok zincir teknolojisi ile de uyumlu çalışmak için adımlar attıklarını sözlerine ekledi. Bu anlamda yeniliklerin daha çok anlaştıkları girişimlerle birlikte gerçekleşeceğini de söyledi. Ayrıca yerli otomobil için gerekli olan şarj altyapısı hakkında açıklamalarda bulundu.

TOGG Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Harekete Geçti

TOGG'dan Teknoloji Sürprizi, C-SUV, önden görünüm

Türkiye’de birçok yeniliğe imza atan yerli otomobil üreticisi bu konuda da öncü olacağa benziyor. TOGG CEO’su ülkenin her noktasına gerekli altyapısının sağlanması için çalıştıklarını ifade etti. Yerli otomobili kullanırken her yere rahatça gidilebileceğini sözlerine ekledi. İlk etapta 1000 şarj istasyonu ile geleceklerini de söyledi. Zamanla bu şarj noktalarının sayısının da artacağını ekledi.

Yerli Otomobil TOGG Trafiğe Ne Zaman Çıkacak?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here