Bu yıl üretimden inip yollarda görmeyi beklediğimiz yerli otomobil TOGG hakkında önemli bir duyuru yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Ülkemizin vizyon projelerinden olan TOGG’a yönelik kamu alım garantisi hayata geçiriyoruz.” şeklinde açıklama yaptı. İşte detaylar…

togg'a yönelik kamu alım garantisi

TOGG Kamu Alım Garantisi

Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleştirilen toplantıda, 2022 yılı değerlendirildi ve 2023 yılı hedefleri paylaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TOGG’a ilişkin önemli bir değerlendirmede bulundu.

Nebati, bu yıl üretkenlik odaklı vergi politikası uygulamalarına devam edeceklerini bildirdi. Aynı zamanda sözlerine şunları ekledi. “1 Milyon İstihdam Projesi’yle nitelikli iş gücünün oluşması ve işverenle iş gücünün buluşmasını sağlamayı sürdüreceğiz. Yeşil, sosyal ve sürdürülebilir alanlar için yeşil tahvil ihracı planlıyoruz. İşletmelerimizin finansman ihtiyaçları için 200 milyar TL kefalet ile 250 milyar liralık kredi imkânı sunuyoruz. Bir diğer yandan hafta içinde esnafımıza ve çiftçilerimize finansmana erişim için verdiğimiz müjdeleri hatırlatmak isterim. Bu müjdelere ilaveten bu paket, birçok kesimin finansmana rahatlıkla erişebilmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda finansal mimari çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin vizyon projelerinden olan TOGG’a yönelik kamu alım garantisi de hayata geçiriyoruz”

TOGG Satış Tarihleri

Mehmet Gürcan Karakaş hem yerli hem de yabancı otomotiv piyasasında boy gösterecek olan TOGG ne zaman çıkacak sorularına da yanıt verdi. İlk yerli otomobilin 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacağını söyledi. Ancak Avrupa’daki satışların 18 ay sonra başlayacağını da ekledi. Üstelik şimdiden büyük ilgiyle beklenen yerli araçlar için Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan TOGG fabrikasında 175 bin araç kapasitesi bulunuyor.

TOGG Renkleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here