TOGG İlk Üretim Aşamasını Tamamladı: C-SUV Gövdesi Hazır

0
2329
togg ilk üretim aşamasını tamamladı

TOGG ilk üretim aşamasını tamamladı. Yerli üretici sosyal medya hesaplarından bir video paylaştı. Bu videoda C-SUV gövdesini robot hatlarıyla birlikte ürettiklerini açıkladı. Gemlik’te gerçekleşen bu önemli adımın kusursuz gerçekleşmesi gerçekten marka için önemliydi. 

TOGG resmi hesaplarında bu haberi şu sözlerle duyurdu: “Deneme üretimine adım adım yaklaştığımız Gemlik Tesisimizdeki çalışmalarda kilit aşamalardan birini daha kusursuz şekilde tamamladık. Parça kontrol ve doğrulamaları ardından ilk C-SUV gövdesini robot hatlarımızda başarıyla ürettik.”

TOGG İlk Üretim Aşamasında Robotların Payı Büyük

togg ilk üretim aşamasını tamamladı

Çok sayıda robot kullanılarak üretilen yerli otomobil için son teknolojiye sahip ürünler kullanılıyor. Seri üretime geçmeden önce uygulanabilirliği test edilen robotik sistemin çalışmasında şu anlık hiçbir sorun görünmüyor. Bu sistemler ile üretilecek olan yerli otomobil için hassas ve güvenli bir süreç işleyecek. Aynı zamanda robotların başrol olduğu üretim süreci oldukça hızlı gerçekleşecek.

KUKA imzalı robotlar yerli otomobil üreticinin ilk tercihi. Aynı zamanda bu robotları dünyanın birçok yerinde başka üreticiler de tercih ediyor. Böylece TOGG uygulanabilirliği test edilmiş robotlarla üretim gerçekleştirmiş oluyor.  Ayrıca TOGG Gemlik Tesisinde bu ay boya tesisinin yüzde yüze yakını tamamlandı. Ek olarak 208 parçalı robotun çalıştığı fabrikada montaj tesisinin de yüzde 95’i hazır halde. Bununla beraber gövde tesisinin de yüzde 97’si üretim için hazır. Bu sayede yerli üretici fabrikanın gelişiminde hız kesmeden ilerlemeye devam ediyor. Ayrıca yıl sonuna kadar da seri üretime hazır hale gelmeyi hedefliyor.

İlk Üretim Aşaması Tamamlanan TOGG C-SUV 

TOGG SUV, ilk üretim

C-SUV Özellikler Veriler
Motor 160 KW/ 320 KW
Beygir gücü 215 HP/430 HP
0-100 hızlanma 7.6 sn/ 4.5 sn
Menzil 300 km/ 500 km
Otonom sürüş 3. seviye
Aks açıklığı 2890 mm
Şarj Hızlı şarj teknolojisi (30 dakikadan az)

Son olarak aracın resmi olarak satış fiyatı henüz net değil. Ancak yeni yıla girmeden fiyatının netleşmesi bekleniyor. Ayrıca yerli otomobilin 2023 yılının ilk üç ayında yollarda olması beklenenler arasında. Bununla birlikte 2024 yılında ise tamamen elektrikli olacak sedan versiyonunun trafiğe çıkması hedefler arasında.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here