Tayland Kraliyet Ailesi’nin Makam Arabaları… Tayland Kraliyet ailesi, dünyanın en zengin ailelerinden biridir. Ayrıca Tayland kraliyet ailesinin birçok farklı tipte koleksiyonu bulunmaktadır. Tayland’ın kralı Maha Vajiralongkorn’dur. Maha Vajiralongkorn, Tayland’ın Chakra hanedanındandır. 2018 yılında açıklanan verilere göre Tayland kralı ve ailesinin servetlerinin değeri  1 milyar dolardan fazladır. Ayrıca bu miktarın büyük bir bölümünün otomobillere harcandığı iddia edilmektedir. Dünyanın diğer kraliyet ailelerinin çoğuna benzeyen Tayland kraliyet ailesinin, aile üyelerinin şık bir şekilde seyahat etmeleri için geniş bir araç envanteri bulunmaktadır. Karşınızda Tayland Kraliyet Ailesi’nin makam arabaları!

Maybach 62 LimuzinTayland Kraliyet Ailesinin Makam Arabaları

Konu kraliyet ve Kraliyet aileleri olduğu zaman garajlarında bir limuzin olmazsa olmazdır. Tayland kraliyet ailesi de bu bakımdan, diğer ailelere göre farklı değildir. Ailenin sahip olduğu en önemli limuzinlerden biri de Maybach 62’dir. Maybach, eski kral Bhumibol Adulyadej’in en çok tercih ettiği otomobildir. Bu limuzin tamamen lüks ve gösteriş için üretilmiştir. Alman otomobil üreticisi, çok değerli müşterilerine sonsuz konfor sağlamayı amaçlamaktadır. Maybach 62, iç kısımda arkaya yaslanabilen arka koltuklara ve dört bölgeli klima kontrolüne sahiptir. Ayrıca tasarımcılar, Maybach 62’yi tasarlarken, kralın ve ailesinin mahremiyetine dikkat etmişlerdir. Bu yüzden tüm camlar, kızılötesi yansıtıcı renkli lamine cam ile donatılmıştır. Ayrıca, arka koltukların ön ortasında bir soğutma bölmesi ve uçak tarzı katlanabilir arka masalar bulunmaktadır. İç kısım, 210 ayrı elle dikilmiş döşemelere ve 102 adet el yapımı ahşap parça ile süslenmiştir. Alman otomobil üreticisine göre binlerce farklı iç kombinasyon seçim şansı bulunmaktadır. Böylece her Maybach 62, diğerlerinden farklı olmaktadır. Ayrıca Alman firmasının tasarımcıları, Maybach 62’ye sahip olan kişilere eşsiz bir otomobil sunabilmektedir.

Aracın en farklı özelliklerinden biri de sinema benzeri bilgi-eğlence sistemine sahip olmasıdır. Maybach’ın hem önde hem de arkada navigasyon, DVD oynatıcılar ve TV tarayıcılarını içeren özel sistemleri bulunmaktadır. Ön koltukların arkasında LCD ekranlar, uzaktan kumandalı bir CD değiştirici ve iki set kulaklık bulunmaktadır. Eğlence sistemi 21 hoparlörlü BOSE ses sistemine bağlıdır. Aracın motor kısmına baktığımız zaman 6.0 litrelik çift turbo V12 motoru ve 612 beygirlik gücü karşımıza çıkmaktadır.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Mercedes-Benz S-Serisi (W221)Tayland Kraliyet Ailesinin Makam Arabaları

Tayland kraliyet ailesi için bir sonraki kraliyet devlet arabası Mercedes-Benz S-Serisidir. W221, Mercedes-Benz’in en önemli ve prestijli araçlarından biridir. Ayrıca S-Serisi,  Alman otomobil üreticisinin en son teknolojik yeniliklerini tanıtmasıyla bilinmektedir.  Tarz ve tasarım açısından, serinin önceki tüm modellerinden daha çekicidir. Lüks ve aristokrasinin yeni tanım standartlarını belirleyen W221’in içi, metal ve ahşap süslemeli deri döşeme ile süslenmiştir. Rivayete göre Mercedes-Benz S-Serisinin içi ne kadar dolu olursa kral, zenginliğini daha rahat gösterebilmektedir. Bu yüzden kraliyetin bütün araçları, birçok farklı özelliklere sahip olmaktadır. Böylece diğer araçlardan eşsizdirler.

İkinci El Mercedes-Benz S-Serisi İlanları

Rolls-Royce CornicheTayland Kraliyet Ailesinin Makam Arabaları

Bir kral Rolls-Royce’nin herhangi bir modeline sahip değilse işleri çok zor ilerlemektedir. Bunun sebebi; günümüzdeki kraliyetlerin hemen hemen hepsinin Rolls-Royce’nin farklı modellerine sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Tayland kraliyet ailesi, klasik Rolls-Royce Corniche’ye sahiptir. Böylece krallıklarını gönül rahatlığı ile dile getirip, gurur duyabilmektedirler. Kraliyet ailesi Corniche’yi törenleri için kullanmaktadır. Adını Fransız Riviera sahil yolundan alan Corniche, iki kapılı, arkadan çekişli lüks bir otomobildir.

İkinci El Rolls-Royce İlanları

Bu üç araç dışında kraliyet ailesi, dünyanın önde gelen hemen hemen her otomobil üreticisinin ürettiği arabalara da sahip olmaktadır. Böylece Mevcut kral Maha Vajiralongkorn’un hassas noktasının arabalar olduğunu görmekteyiz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here