Tata Avinya Konsepti Tanıtıldı!

0
2422
tata avinya

1945 yılında Mr. Ratan Naval Tata tarafından Hindistan’da kurulan Tata Motors, yeni konseptlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Günümüzde Tata Motors, Jaguar Land Rover’ı da bünyesinde bulunduruyor. Kısa bir süre önce Curvv adını verdiği elektrikli coupe-SUV modelini tanıtan marka şimdi de Tata Avinya konseptini tanıttı.

Tata Avinya Konsepti Özellikleri

Marka, Avinya isminin yenilik anlamına geldiğini söyledi. Modelin isminin ilham alındığı dil ise Sanskrit dili. Şirket, bu elektrikli aracı 2030 yılına kadar piyasaya sürmeyi planlıyor. Tata Avinya tasarımına baktığımızda sportif bir sedan görünüme sahip olduğunu görüyoruz. Ancak aslında Audi Urbansphere konseptinde olduğu gibi minivan stili bir silüete sahip.

Bahsettiğimiz konsept, Curvv’e tezat olarak tamamen elektrikli araçlar için hazırlanmış bir platform kullanıyor. Aracın ön ve arka çıkıntıları olabilecek en kısa şekilde tasarlandığı için oldukça ferah bir yaşam alanına sahip. Söz konusu konseptin teknik özellikleri ne yazık ki belli değil. Ancak Tata sunduğu bazı özellikler ile oldukça iddialı diyebiliriz. Bahsettiğimiz özellik; şirketin altyapı gelişimine paralel olarak destekleyeceği ultra hızlı şarj sayesinde yaklaşık 30 dakika şarj ile en az 500 km menzil vaat etmesi.

tata avinya

Tata Avinya Dış Tasarım

Yeni konsept Tata Avinya ön bölümünde boydan boya uzanan LED ışıklar mevcut. Bu ışıklar ortada markanın logosuna benzer bir imza oluşturmuş. Alt kısmında ise dijital bir panel görünümü oluşturuyor. Bir diğer yandan modelde göze çarpan detaylar arasında büyük tekerlekler ve geriye doğru açılan arka kapılar mevcut. Bunlara ek olarak dijital aynalar, çerçevesiz camlar ve öndeki ışık imzasını sürdüren stoplar da konseptin göz alan tasarım özellikleri arasında.

tata avinya iç mekan

Tata Avinya İç Mekan

Tata Avinya konseptinin tavanı neredeyse dümdüz ilerliyor. İç mekan tasarımının böyle olması arkada oturan yolcular için baş mesafesinin çok iyi olduğu anlamına geliyor desek yanlış olmaz. Hatta cam tavan özelliği sayesinde bu durum birleşiyor. Tata Avinya konseptinin iç mekanı oldukça minimalist bir tasarıma sahip. Çift tonlu minimalist tasarımlı konseptin yaşam alanındaki direksiyonu üzerinde de küçük bir ekran mevcut.

Üstelik köşelerde yerini alan ekranlar da yan kameralardan besleniyor. Saydıklarımızın dışında konseptte herhangi bir ekran mevcut değil. Belirtmemiz gereken bir diğer özellik öndeki koltukların döndürülebilmesi.

Tata Avinya konsepti ile ne yazık ki yakın zamanda karşılaşamayacağız. Model, 2025 yılında üretim bandında olacak. Bizlerde bu süreçte nasıl bir dönüşüm geçireceğini izleyeceğiz.

Trink sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here