Otomobillerin en ufak tasarımları bile sürüş ve görünüm açısından oldukça önemlidir. Bugün sizlere “Tasarımı başka boyutlara çıkaran araç kanatları” modellerinden örnekler vereceğim. Araçlara takılan kanatlar, otomobilin görünüşünü ve sürüş dinamiklerini oldukça etkilemektedir. Bu yüzden birçok otomobil markası, kanat tasarımında yoğun mesai ve bütçeler harcamaktadır.

1Rocket-Bunny Subaru

Subaru BRZ kanadı, fabrika çıkışlı orijinal parçası ile gelmektedir.  GT kanadı, doğrudan bagajın arka tarafına cıvatalınmış olarak çok etkileyici görünmektedir. Fotoğrafta gördüğümüz kanat, genişletilmiş tekerlek ve alçaltılmış süspansiyon ile birlikte gelen Rocket Bunny gövde kitinin bir parçasıdır.

2Toyota Supra

Fotoğrafta gördüğümüz tasarım, Japon tuner Aimgain tarafından sağlanan bir aero kitinin parçasıdır. Bu kitin ayrıca bir tavan spoylerı da mevcuttur. Kanat, aynı zamanda yere basma kuvvetini artırırken sürüklemeyi mümkün olduğunca en aza indirecek şekilde tasarlanmıştır.  Kanadın stiliyle ilgili en önemli nokta göze batmamasıdır. Kanat, otomobilin genel tasarımını o kadar iyi tamamlıyor ki neredeyse bir fabrika eklentisi gibi görünmektedir.

3Nissan GTR

Nissan GT-R, şimdiye kadar üretilen en ünlü JDM araçlarından biridir. Rakiplerini rahatlıkla geçebildiği için otomobil severler arasında ‘Godzilla’ olarak bilinmektedir. Fotoğrafta gördüğümüz kanat parçası; 2015 yılında, NISMO GT-R için ‘N-Attack’ adlı paketi ile tanıtılmıştır.

4Dodge Daytona

“Tasarımı Başka Boyutlara Çıkaran Araç Kanatları” listemizde bulunan son otomobil Dodge’nin Daytona modelidir. Dodge Daytona, şimdiye kadar yapılmış en sıra dışı klasik muscle araçlarından biridir. Dodge’nin mühendisleri, bu otomobile sadece sürüş dinamikliği ve daha iyi bir kontrol sağlamak için kanat eklemişlerdir. Ayrıca Dodge Daytona, 70’lerde NASCAR ödüllü bir araba olacak şekilde tasarlanmıştır.  Fotoğrafta gördüğümüz kanat, otomobilin yarış pistlerindeki performansını büyük ölçüde artırmıştır.

 

İkinci El Toyota  İlanları

İkinci El Nissan İlanları

İkinci El Dodge İlanları

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here