Hyundai, 2.7 Milyar Dolar Destek Alacak

Hyundai, 2.7 Milyar Dolar destek alacak… Kore İhracat-İthalat Bankası Perşembe günü, Hyundai Motors ile Güney Koreli otomobil üreticisine 2023 yılına kadar yaklaşık 3 trilyon won (2.7 milyar $) değerinde mali destek sunmak için bir mutabakat anlaşması imzaladığını açıkladı. Devlet bankasının yaptığı açıklamada, Hyundai’nin Güney Kore ve yurtdışındaki altyapı yatırımlarının yanı sıra birleşme ve devralmalar için mali destek sunmayı planladığını söyledi.

Yapılan açıklamalar sonrası, Güney Kore’nin en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Hyundai, alacağı yardım ile ne yapmayı planladığını açıklamamıştır. Fakat geçtiğimiz aylarda Hyundai, elektrikli araçlarında çıkan sorunlar nedeni ile mali sorunların eşiğine gelmiştir. Güney Kore tarafından yapılan destek sayesinde, Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, otomobil sektöründe varlığını koruyabilecektir. Ülkemizde bile sınıfına oranla daha dolu ve donanımlı araç satan Hyundai, Güney Kore’nin kamu bankası olan Kore İhracat-İthalat Bankası tarafından sağlanan bu destek sayesinde kendisini daha da geliştirebilecektir. Covid-19, otomobil sektöründe meydana gelen parça tedarik sorunları ve yarı iletken parça sorunu otomotiv endüstrisini zor durumda bırakmaktadır. Dünya genelinde satış adetlerinin düşmesi, otomobil sektöründe olağanüstü hal yaratmaktadır. Başarılı otomobil üreticileri, 2021’in sonlarına doğru satışların ve parça tedarik sorunlarının düzelmesini beklemektedir.

Alacağı Destek Sayesinde Teknolojisini Geliştirecek! Hyundai, 2.7 Milyar Dolar Destek Alacak

Hyundai, 2,7 Milyar Dolar destek alacak. Güney Kore’nin kamu bankasının vereceği  destek sayesinde teknolojisini geliştirip, elektrikli araç yarışında başarılı olmak istemektedir.

İkinci El Hyundai İlanları

1 YORUM

  1. 1970 lerde bizimle aynı ekonomik seviyelerde olan kore şimdi pek çok dünyaca ünlü markalara sahip Hyundai markasına da bunlardan biri. şimdi tekrar destekleyerek bize ciddi bir örnek olmuş oluyor ama 1970 lerde de anlamadığımız gibi şimdi de yatırımı bu alanlara yapmamız gerektiğini farketmeyeceğiz gibi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here