Skoda Octavia, 2022 test yılı için yeni ve daha sıkı değerlendirme kriterlerinin getirilmesinin ardından bağımsız Avrupa Yeni Araba Değerlendirme Programı’nda (Euro NCAP), 5 yıldızlı puanını başarıyla korudu. Çek otomobil üreticisinin en çok satan ürünü, maksimum puanların toplam %81’ini elde etti. Önceki iki Octavia nesli de testlerden beş yıldız almıştı. 2008’den bu yana 14 yeni Skoda modelinin tamamı en yüksek puanı aldı. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Skoda Octavia Euro NCAP Testlerinde Yetişkin ve Çocuk Yolcu Korumasında Yüksek Başarı Yakaladı

Dördüncü nesil Skoda Octavia, yeni ve daha katı kriterler kapsamında, Euro NCAP çarpışma güvenliği referans testinde beş yıldızlı derecesini başarıyla korudu. Buna göre model, sınıfındaki en güvenli araçlardan biri olarak ününü etkileyici bir şekilde doğruladı. Skoda’nın en çok satanı, 2019’da piyasaya sunulmasının ardından beş yıldızla en yüksek puanı aldı. Yeni derecelendirme, 2028’in sonuna kadar Avrupa Birliği, İngiltere ve Norveç’te geçerli olacak. Octavia, yetişkinler için mümkün olan maksimum puanların %86’sını aldı. Yolcu koruması ve çocuk yolcu koruması için ise %84 oranında başarı sağladı. Standart olarak dahil edilen güvenlik yardımı sistemleri açısından Octavia, 2019 sonucunu %79’dan %81’e yükseltti. Böylece model, iki yıl içerisinde güvenliğini geliştirdiğini kanıtladı.

Skoda Octavia Euro NCAP

Haziran 2022’de Skoda, Octavia’nın güvenlik ekipmanını daha da yükseltti. O zamandan beri model, sürücü ile ön yolcu arasında merkezi bir hava yastığı ve sürücü için standart olarak bir diz hava yastığı ile donatıldı. Ayrıca, en son nesil sürücü destek sistemleri modele eklendi. Bu sistemlerin özelliği ise kavşaklarda veya şeritte bir çarpışma riski olduğunda otomatik olarak fren manevralarını başlatmaları. Diğer yandan ise Driver Alert yorgunluk algılama sistemi de artık görsel-işitsel bir uyarı da vermekte. Bu gibi yükseltmeler sayesinde model, eskiye göre oldukça güvenli bir konuma gelmiş oldu. Ayrıca testlerdeki başarı oranını da yükseltti. Peki sizlerin Skoda Octavia hakkındaki düşünceleriniz neler?

Satılık Tüm Skoda Octavia Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here