Skoda, Citigo’dan Sonra Mini Elektrikli Araç Üretmeyecek

2
2208
Skoda-Citigo
Skoda-Citigo

Skoda’nın üst düzey yönetimi, Citigo-e iV’nin üretimden kaldırılmasını geçtiğimiz dönemde onaylamıştı. Octavia’dan daha küçük herhangi bir modelin eklenti sürümleri için mevcut bir plan olmadığı belirtildi. Skoda, öngörülebilir gelecek için daha küçük elektrikli modellerden uzak durmayı planlıyor diyebiliriz.

Skoda’nın satış ve pazarlama müdürü Alain Favey, “Citigo hiç olmadığı kadar iyi. Satmamız gereken her şeyi sattık ve yenisi olmayacak. Gelecekte bu büyüklükte bir arabaya sahip olma niyetimiz yok. “dedi.

Skoda Rakiplerle Aynı Fikirde Değil

yeni-skoda-citigo
yeni-skoda-citigo

Favey, Octavia’nın plug-in hibrit versiyonlarının yaklaşan gelişinin, Skoda’nın elektrikli araçların daha hızlı gelişen satışları veya talebi teşvik edecek gelişmelerle pazarlarda daha iyi temsil edilmesini sağlayacağına inanıyor. Skoda’nın süper mini sınıfında saf elektrikli girişler sunan kilit birçok rakibi bulunuyor. Ancak Favey, firmanın Fabia ve Octavia arasında bulunan daha büyük Scala ailesi hatchback’in bir plug-in hibrit versiyonunu bile Skoda kadrosunu kararında haklı çıkaracağını düşünüyor.

Skoda Yönetimi: Teknoloji pahalı ve Satın Alma Gücü Yok

Citigo
Citigo

Favey sözlerine  “Eklentinin gerçekten küçük arabalara uygun bir teknoloji olduğuna inanmıyorum, ancak filo pazarında, farklı hükümet teşviklerine yanıt vererek, Octavia ve Superb’in tam da ihtiyacımız olan şey olduğunu düşünüyorum. Scala, bir eklentiye sahip olmanın iyi bir fikir olup olmadığının zaten tartışmalı olduğu bir arabadır. Açık konuşalım; teknoloji hala son derece pahalıdır. Bu nedenle o teknolojinin fiyatı için satın alma gücüne sahip bir müşteri tabanına sahip olmanız gerekir. Ya da para kaybedeceğinizi kabul edersiniz ki bu bizim için bir seçenek değildir. Hiç kimsenin bedelini ödemeye istekli olmayacağını bildiğimiz için, eklenti hibritleri ile daha küçük segmentlere girmekle ilgilenmiyoruz’’ diye devam ediyor.

Skoda, VW Group, Enyaq’ın temelini oluşturan platformun yeni bir düşük maliyetli versiyonu olan MEB Entry için planlarını tamamlayana kadar muhtemelen bir bekleme oyunu oynayacak. Favey, “Bir gün MEB platformunun daha küçük arabaların üretilmesine izin veren bir versiyonu olursa, o zaman bir Skoda versiyonuna sahip olurduk” diyor

Hibrit vRS Performans Versiyonu İçin Üretim Yapılmayacak

Favey ayrıca, kendisi ve Skoda’nın Ar-Ge müdürü Christian Strube, Scala’nın plug-in hibrit vRS performans versiyonu için üretiminin yapılmayacağını doğruladı. VW Group’u Scala’yı destekleyen ve aynı zamanda VW’yi destekleyen daha küçük MQB A0 platformunda plug-in elektrifikasyonu uygulamaya zorlayacağı için bu karar alındı.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here