Bu yazımızda Pandeminin Klasik Otomobil Pazarına etkileri üzerinde duracağız. Yeni değişikliklere göre modern klasikler ön plana çıkıyor. Car & Classic’e göre, salgın dünya çapında yeni otomobil pazarı için zincirleme etkiler yarattı. Aynı zamanda klasik otomobil pazarı için trendlerde bir değişiklik görüldü.

Pandeminin Klasik Otomobil Pazarına Etkileri

2020’nin ilk çeyreği ve 2021’in ilk çeyreğine ait veriler, “genç zamanlayıcılar”, yani modern klasikler için ısınma meraklılarına işaret ediyor. Klasikler için yapılan aramaların sayısında da önemli bir artış var.

Bir teori, pandemi dolayısı ile evde sıkışıp kalan bireylerin sayısındaki değişimle orantılı. Ayrıca bu kişiler gençliklerinde aşık oldukları arabalara sahip olma olasılığını hayal ediyor. Ve teori evde bu hayallere daha fazla zaman harcadıklarını belirtir.

Pandeminin Klasik Otomobil Pazarına Etkileri

Web sitesinin bulgularına göre Avrupalı ​​alıcıların en çok aradığı araç Porsche 911 otomobilidir. İkinci en çok aranan model ise Jaguar E-Type’dır. Hatta eski moda arabaların beğenilerini inceleyerek, genel aramaların ilk 200 otomobilde % 39 arttığını gösteriyor. Ayrıca Mustang ve Skyline gibi Japon klasikler hemen ardından gidiyor.

Değişim, daha önce Ford Cortina, MGB GT ve Volkswagen Beetle gibi popüler modellerin sıralamada aşağı kaydığını gördü. Bu, alıcıların sadece elde edilebilir olanlardan ziyade ‘rüya arabaları’ olan klasiklere sahip olmakla ilgilendiğini gösterebilir.

Peki Trend Nedir?

Şu anda, BMW E30, döner motorlu RX7’ler ve MR2 ve Supra gibi daha sportif Toyota’lardan bazıları popüler. Artı 131 basamak birden 27. sıraya yükselen Nissan Skyline bunlara dahil. Benzer şekilde, 80’lerin hot hatch’leri, özellikle aramalarda %25 artışla devam ediyor. Ayrıca XR2 ve aramalarda %44 artışla Ford Escort XR3i dikkatleri üzerine çekiyor. Daha uygun fiyatlı hale gelmeye başlayan savaş öncesi ve savaş sonrası arabalara da ilgi var.

Pandeminin Klasik Otomobil Pazarına Etkileri

Car & Classic’in yazı işleri müdürü Chris Pollitt’e göre, ilgideki ani artış, bu süre zarfında meraklıların bazı büyüleyici düşünce kalıplarını vurguluyor. Pollitt, “Bazıları için yeni bir projeye başlamak daha fazla zaman anlamına geliyordu. Diğerleri için, tatile gitmemek için biriktirilen para artık her zaman sahip olmak istedikleri arabayı satın almak anlamına gelebilir.” dedi. Pollitt, 80’ler ve 90’lardan gelen arabaları yeni nesil aranan klasikler olarak değerlendiriyor. Yerleştiren takipçilerle klasik otomobil trendinin sürekli olarak geliştiğini görüyor. Diğerleri ise, ömür boyu hatıraları koruyan bir aracın direksiyonunun arkasında bir nostalji duygusu arıyorlar.

İkinci El Klasik Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here