Opel Corsa, 40’ıncı Yılını Kutluyor!

0
1436
Opel Corsa, 40.yılını kutluyor

Opel Corsa, 1982 yılında satılmaya başladı ve günümüze kadar 14 milyonun üzerinde satış gerçekleştirdi. Aynı zamanda Opel, her nesliyle dikkatleri üzerine çeken Corsa’nın 40’ıncı yılını kutluyor. Opel Corsa, 1982’de piyasaya çıktığında küçük otomobil kategorisinde ön plana çıkmıştı. Bugün ise altıncı nesil model her zamankinden daha fazla talep görüyor.

Corsa, geçen yıl Almanya’da ‘En Çok Satılan Kompakt Otomobil’ olmuştu. Ayrıca İngiltere’nin de ‘En Çok Satan Otomobili’ olmuştu. Aynı zamanda elektrikli Corsa-e 2020 Altın Direksiyon ödülünü Opel’e kazandırdı. Corsa-e dünya pazarında yoğun ilgiyle karşılanıyor. Öyle ki Corsa satışlarının yaklaşık dörtte birini Corsa-e oluşturuyor.

Opel Corsa Başarı Hikayesi

Öncelikle Opel’in Kadett modeline bakmamız gerekiyor. Kadett, insanlara daha fazla ulaşmak için tasarlandı ve geliştirildi. Ayrıca model, küçük bir otomobil de olduğu için yoğun bir talep gördü. Böylece Alman marka daha çok tanınmış oldu. Böylece marka için yeni bir kompakt otomobil çıkarma vakti gelmişti. Corsa ilk kez 1982 sonbaharında Zaragoza’da ki otomobil fabrikasının üretim hattından çıktı. Üretildikten kısa bir süre sonra çok satan model olmaya yaklaştı. İlk zamandan bugüne kadar yani 40 yılda, 14 milyondan fazla Corsa üretildi.

Altı nesildir yerini başarıyla koruyan Corsa modellerine bir göz atalım.

Opel Corsa A 

Opel Corsa AModel, 1982-1993 yılları arasında piyasada kaldı. Corsa A, 3,62 metre uzunluğa sahip kompakt bir modeldir. Baş tasarımcı Erhard Schnell, erkeklere daha çok hitap eden otomobil yarattı. Bunun nedeni modelin keskin hatlara sahip sportif bir otomobil olmasıdır. 100 beygir gücündeki Corsa GSi çok ilgi gördü. Aynı zamanda modelin dizel versiyonu da mevcut. 1985 yılında iki kapılı hatchback ve sedan versiyonlarına popüler beş kapılı versiyon eklendi. Corsa A oldukça popülerdi. Böylece 3,1 milyon adet satarak tarihin en çok satan otomobili oldu.

Opel Corsa B

Opel Corsa BModel, 1993-2000 yılları arasında piyasada kaldı. Opel ikinci nesil olan Corsa B’de strateji değiştirdi. Sadece erkeklere hitap eden değil aynı zamanda kadınlarında severek kullanması için yeni bir karar aldı. Opel’in tasarım efsanesi Hideo Kotama, sevimli, çocuksu görünüme mükemmel uyum sağlayan bir tasarım yaptı. Böylece çekici yuvarlak gözlü farlarla çok daha yumuşak bir Corsa yaratmış oldu. Corsa B, öncekinden 10 cm daha uzun ve çok daha geniş. Ayrıca ABS, yan darbe koruması ve ön hava yastıkları dahil olmak üzere kendi segmentine daha yüksek güvenlik standartları getiriyor. İkinci nesil Corsa, 4 milyondan fazla satarak dünya çapında bir başarı elde etti.

Opel Corsa C

Opel Corsa CModel, 2000-2006 yılları arasında piyasada kaldı. Corsa’nın üçüncü neslinde model yeniden 10 cm daha uzadı. Ayrıca daha uzun aks mesafesine sahipti ve bu da iç mekan için daha kullanışlı oldu. Aynı zamanda ilk kez galvaniz gövde kullanıldı. Corsa C de dikkatleri üzerine çekti ve 2,5 milyon adet sattı.

Opel Corsa D

Opel Corsa DModel, 2006-2014 yılları arasında piyasada kaldı. Corsa D, üç ve beş kapılı versiyonlara sahiptir. Fakat bu versiyonların amaçları farklıdır. Üç kapılı versiyonu, sportif müşterilere daha uygun benzersiz bir tasarıma sahipti. Beş kapılı versiyon ise genişliği ile aile arabası olarak kullanıma uygundu. Corsa D ise 2,9 milyon adet sattı.

Opel Corsa E

Opel Corsa EModel, 2014-2019 yılları arasında piyasada kaldı. Corsa E, sportif ve şık bir tasarıma sahiptir. Aynı zamanda, 4.02 metrelik skorla ilk kez dört metre eşiğini kırdı. Böylece üstün konforu ve teknolojisiyle sınıfında standartları belirlemeye devam etti. Önceki nesillerden farklı olarak, ısıtmalı direksiyon ve koltuklar, otomatik klima kontrolü gibi konfor özellikleri de sunmaktaydı. Ayrıca Corse E, 1,3 milyon adetlik satışla en çok satanlar listesinde kendine yer buldu.

Opel Corsa F

Opel Corsa FModel, 2019 yılında piyasaya girdi ve hala günümüzde devam etmektedir. Corsa, altıncı nesli ile elektrikli otomobil dünyasına giriş yaptı. Ayrıca çok sayıda ileri teknoloji sürüş destek sistemleri bulunmaktadır. Beş koltuklu Corsa, 4.06 metre uzunluğundadır. Yeni Corsa sürüş keyfini arttırmak için daha dinamik sürüş özellikleri sunuyor.

Sıfır km Opel Corsa Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here