2022 Ford Supervan 4 Tanıtıldı

0
1585

Ford Supervan 4 İngiltere’de Goodwood Hız Festivalı kapsamında tanıtımını gerçekleştirdi. Supervan daha önceki modelleri Ford tarafından içten yanmalı motor kullanmıştı. Ford Supervan 4 ise tamamen elektrikli bir model olacak.

Ford Supervan 4 Tasarımı

Tasarım sürecinde Türk bir tasarımcı olan Levent Tuna’da yer almış. Levent Tuna’nın bu Ford ile ilk tasarım süreci değil. Daha önce Levent Tuna Ford Otosan kamyon projesi F-Vision’ı da tasarlamıştı.

Aerodinamik gövdeye ve optimum ağırlık dengesine sahip olan araç çift salıncaklı ön ve arka süspansiyona sahip. Ayrıca yarış arabalarında kullanılan frenlere sahip.

Arka tarafında sürtünme kuvvetini sağlayan Spoiler yer alıyor. Sürücü kapısının arkasında sürgülü bir yolcu kapısı yer almakta.

Supervan 4 Motoru

Supervan’ın motoru dört tekere de güç veren bağımsız bir elektrik motoruna sahip. Bu motor 1973 beygir gücünde. Ford tarafından 0’dan 100’e 2 saniyenin altında çıktığı belirtilirken tam bilgi paylaşılmadı. Elektrik motoru 50 kw sıvı soğutmalı bataryaya da sahip.

Aracın bataryası daha önceki modellerde içten yanmalı motorun olduğu yerin tam ortasında yer alıyor. Ford tarafından aracın ayrıca 45 dakika da hızlı şarj ile dolduğu söyleniyor.

İç Tasarımı

Ford Supervan

Aracın iç kısmında ise Sync 4 adı verilen multimedya bilgi-eğlence sistemi yer alıyor. Ayrıca Uluslararası Otomobil Federasyonu tarafından onayı verilen takla kafesi ve yarış koltukları yer alıyor. Ayrıca çanak koltuklar bulunan araçta Road, Track, Drag, Drift ve Rally olarak beş farklı sürüş modu yer alıyor.

Şu an için Ford ayrıca bir fiyat açıklaması yapmazken İngiltere’de Goodwood Hız festivalinde sürüş testleri sürüyor olacak.

Sıfır KM Ford Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here