Nissan GT-R NISMO’yu NFT müzayedesiyle veriyor. Nissan GT-R NISMO, Japon spor araba fabrikasının ürettiği şu anda satın alabileceği en güçlü otomobildir. Tek sorun şu ki, bir tane almak için biraz fazla para gerekiyor. Şu anda 2021 GT-R NISMO için MSRP 212.535 dolar. Ülkenin bazı bölgelerinde, bir ev satın almak için yeterli para ve eğer satılmamışlarsa Nissan 370Z almak pek mümkün değil.

Fiyatların bu kadar fazla olması GT-R NISMO’yu daha az paraya almanın bir yolu olmasını dilememize neden oluyor. Ancak görünüşe göre Nissan Kanada, son tanıtım dublörleriyle bu dileğimizi gerçekleştirmeye karar verdi. Nissan’ın Kanada kolu, teknik olarak bir GT-R NISMO’yu ücretsiz almanın bir yolunu açıkladı. Bu kulağa son derece inanılmaz geliyor, ama tam olarak doğru bir tanım değil.

Nissan GT-R NISMO’yu NFT Açık Artırmasına Çıkaracak

Son birkaç yıldır teknoloji haberlerini takip eden herkes NFT’lere aşinadır. Eğer daha önce duymadıysanız, hemen hızlı bir açıklama yapmamıza izin verin. “NFT” basit bir şekilde “değişmeyen token” anlamına gelir. Esasen, bir NFT, blok zincir teknolojisinde barındırılan dijital bir varlıktır. Bu, bir NFT’nin “sahibinin”, o varlık ne kadar dağıtılırsa dağıtılsın dijital olarak tanındığı anlamına gelir.

NFT’lerin en popüler biçimlerinden biri de sanat eseridir. Sanatçılar, benzersiz bir dijital sanat eseri yaratır ve bu varlığın sahipliğini blok zincirinde satar. Hatta bazen sanat temelli NFT’ler milyonlarca dolara satılır. Bunlardan birkaçını duymuş olabilirsiniz çünkü böyle bir satış gerçekleştiğinde genellikle haberlerde yer verilir.

Nissan GT-R NISMO'yu NFT Müzayedesiyle Veriyor

Nissan, Kanadalı sanatçı ve fütürist Alex McLeod ile ortaklık kurarak NFT dijital varlık alemine girmeye karar verdi. Alex McLeod, Nissan GT-R NISMO’yu içeren 1/1 dijital sanat eseri yarattı.

Nissan Canada Inc Pazarlama Direktörü Ken Hearn, “Nissan GT-R tartışmasız en ikonik araçlarımızdan biridir. Ve bu 2009 Model Yılı çıkışından bu yana spor otomobil pazarında bir dayanak noktası oldu” dedi. Nissan, ilham veren tasarım ve cesur bir yaklaşım için aynı tutkuyu paylaşan GT-R’nin mirasını kutlayacak. Ve bugüne kadarki en özel baskısı olan 2021 GT-R NISMO Special Edition’ın lansmanını kutlayacak bir NFT yaratmak istedi. Ünlü marka Nissan, “Alex gibi yetenekli, yenilikçi bir sanatçıyla Nissan Kanada’nın ilk NFT’sini pazara sunmak harika bir deneyimdi. Ve ayrıca bugün son sanat eserini ortaya çıkarmaktan heyecan duyuyoruz.” açıklamalarını ekledi.

Nissan GT-R NISMO'yu NFT Müzayedesiyle Veriyor

Nissan GT-R NISMO, Google finansına göre şu anda yaklaşık 221.534 USD’ye eşdeğer olan 280.000 CAD rezerv fiyatı ile açık artırmaya çıkarılacak. Bu kesinlikle ucuz değil, ancak anlaşmanın güzel bir tatlandırıcısı var.

Nissan GT-R NISMO, NFT’ye Dahildir

Nissan NFT by Alex McLeod’un galibi, özel bir “gizli gri” renkte özel sürüm GT-R NISMO’nun anahtarlarını da alacak. Bu şaşırtıcı derecede güzel bir haber. Hem gerçek bir Nissan GT-R NISMO hem de NFT olan Nissan GT-R NISMO. Böyle ilk olacak bir satışa Alex’in sanat eserinde ilham kaynağı olan arabayı dahil etmek doğal bir uyum.

Görsel sanatçı Alex McLeod, “NFT’yi tasarlarken, aşinalık duygusu olan ama aynı zamanda tamamen hayali ve heyecan verici bir parça yaratmak istedim” dedi. McLeod ayrıca, “GT-R NISMO Special Edition, başka bir dünyadan gelmiş gibi bir havaya sahip. Böyle olduğu için bu hali ile daha önce gördüğüm hiçbir arabaya benzemiyor. Bu fikri keşfederek fiziksel ve hayali dünyalarımız arasında bir köprü kurdum. Ve GT-R NISMO’nun insanlara nasıl görünebileceğini göstermek istedim. GT-R NISMO Special Edition’ın bizi sadece fiziksel olarak değil. Ayrıca duygusal ve psikolojik olarak da nasıl etkilediğini gerçekten düşündüm. Ardından yaptığım çalışmalar aracılığıyla bu duyguyu yakalamayı amaçladım.” dedi.

Nissan GT-R NISMO'yu NFT Müzayedesiyle Veriyor

NFT’nin yedek fiyatı, yepyeni bir GT-R NISMO’nun MSRP’sinden çok daha yüksek. Ancak durum böyle olsa da, özel doğası nedeniyle bir NFT’nin katlanarak artabileceğini unutmayın. Bu açık artırmanın galibi ve aracın da sahibi olacak. Ayrıca NFT’yi daha sonraki bir tarihte, başlangıçta ödediğinden daha fazla para karşılığında yeniden satabileceği anlamına gelir.

Bir Nissan GT-R NISMO’ya sahip olmak için para aldığınızı hayal edin? Hayal edebiliriz, değil mi? Dijital dünya tam da böyle bir şey.

İkinci El Nissan GT-R İlanları

Nissan Qashqai 1.5 DCI Start&Stop Tekna: En Çok İkinci Eli Olan Crossover!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here