Nissan Ariya’nın fiyatı belli oldu. Elektrikli model ilk olarak iki yıl önce sahneye çıkmıştı. Bu zaman kadar çeşitli sorunlar nedeniyle piyasayla tanışması gerçekleşemedi. Ancak artık elektrikli SUV modelin ABD için fiyatı belli oldu. Başlangıç fiyatı 44 bin dolar olarak belirlenen modelin Türkiye’ye 2023 yılının ikinci yarısında gelmesi planlanıyor.

Japon otomobil üreticisi özellikle iklim hedefleri doğrultusunda elektrifikasyona önem veriyor. Bu nedenle yeni elektrikli modellerini piyasayla tanıtmaya devam ediyor. 2030’a kadar 15 adet tamamen elektrikli modeli üretmiş olmayı hedefliyor. Bunun için milyarlarca dolarlık yatırımlar yapmaktan da geri kalmıyor.

Nissan Ariya’nın Fiyatı 44 Bin Dolar’dan Başlıyor

Nissan Ariya, arkadan görünüm

Elektrikli SUV model için daha önce başlangıç fiyatı 47 bin dolar olarak belirlenmişti. Ancak Japon üretici fiyat konusunda değişikliğe gitti. Yeni model sanılandan daha ucuz olacak. Modelin ABD’deki giriş seviye fiyatı 44.485 dolar ile başlıyor. 2022 sonunda satışta olacak olan modelin üst sınırının da 60.190 dolar olması bekleniyor. 2023’ün ikinci yarısında Türkiye’ye gelecek model performansı ile de dikkatleri üzerine topluyor.

Elektrikli SUV Modelin Teknik Özellikleri

Yeni nesil model, 218 beygir gücünde tek elektrikli motora sahip. Paket yükseldikçe 394 beygire kadar çıkan performans da sağlayan model, Tesla’nın yeni rakiplerinden birisi olmayı hedefliyor. 0’dan 100 km/s hıza 7,5 saniye içerisinde çıkabiliyor. Ek olarak aracın maksimum hızı da 200 km/s olarak açıklanmış durumda. Japon üreticinin en teknolojik aracı olacak olan Ariya’nın menzili ise 480 kilometre olacak.

Nissan Elektrikli Pickup Modeli Çıkarmaya Planlıyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here