Nissan Ariya: 500 km Menzile Sahip Yeni Elektrikli Crossover

0
3556
nissan ariya
63 ve 87 kWh pil, önden veya dört tekerlekten çekişli  seçenekleri ve ayrıca 290 kW performans varyantı. İşte Nissan Ariya ile ilgili tüm bilgiler.

Nissan , sadece yeni bir modeli açıklamakla kalmayıp, aynı zamanda Japon şirketinin kendisini geleceğe yansıttığı yeni nesil otomobillerin yolunu açan bir elektrikli otomobil olan Ariya’yı tanıttı. 2021’in sonuna kadar Nissan, yelpazesini tamamen yenileyerek, 12 elektrikli model (elektrikli ve hibrit dahil) sunacak.

Ariya tam da bu nedenle birçok yeni unsuru tanıtıyor. Yeni platformdan yeni tasarıma, yeni güç aktarım sisteminden yeni bilgi-eğlence sistemine her şey değişimin içinde. Değişimi daha da net bir şekilde belirtmek için, otomobil aynı zamanda, geleceğe yönelik projeksiyonu kesin bir şekilde işaretlemek için kromdan ışık saçan yeni logo ile ilk kez sahneye çıkıyor.

CMF-EV olarak adlandırılan yeni platform, yalnızca sıfır emisyonlu modellerin temeli olacak şekilde tasarlanmıştır. Yakında, Nissan-Renault-Mitsubishi Alliance’ın diğer markaları tarafından markalanmış bazı araçlar da dahil olmak üzere diğer modeller için de kullanılacaktır.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Nissan, Ariya’nın şarj başına 480 km sürüş menzili sunduğunu söylüyor ve bu doğru çıkarsa, Leaf’in 360 kmlik maksimum menzilinden epey bir adım öteye gidecek. Benzer büyüklükteki araçlar arasında sırasıyla 376 ve 330 km menzile sahip Jaguar’ın I-Pace ve Audi’nin E-Tron’u bulunuyor. Ariya, evde 110 veya 240 voltluk prizlerin yanı sıra halka açık şarj istasyonlarında ve hatta DC hızlı şarj bağlantı noktalarında şarj edebilecek.

Nissan Ariya İç Mekan

Ariya’nın iç mekanı fütüristik ve minimal görünüyor. Nissan, dış tasarıma uyacak şık bir görünüm sunan pürüzsüz bir gösterge paneli arayışında mümkün olan her düğmeyi atmış gibi görünüyor. Nissan’ın Ariya’nın kabininin geleneksel bir otomotiv iç mekanına benzemediğini iddia etmesine rağmen, minimalist teması onun tek benzersiz özelliği gibi görünüyor. 

Bilgi Eğlence Paketi

Nissan ayrıca bilgi-eğlence sistemi ve bağlantı özellikleriyle ilgili ayrıntıları da açıkladı ve oldukça hoş görünüyor. Çift 12,3 inç ekran, hem dijital gösterge kümesi hem de bilgi-eğlence ekranı işlevi görüyor. Apple CarPlay, Android Auto ve gösterge içi navigasyonun tümü standart özellikler olarak araçta mevcut olacak.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here