2023 Nissan X-Trail gelecek yılın başlarında Avrupa pazarında satışa çıkmadan önce Japonya’da tanıtımı gerçekleşti. X-Trail geçen yıl Şangay Otomobil fuarında ilk kez gösterilmişti.

2023 Nissan X-Trail Motor Performansı

X-Trail Nissan’ın yeni E-Power hibrit aktarma organına sahip olacak. Bu sistem geleneksel bir hibrit güç aktarma sisteminden biraz farklı. Bu sistemde yer alan benzinli motor aküyü şarj ediyor. Bu akü de sırasıyla ön aksa bağlı elektrik motoruna güç sağlıyor.

Aracın motor performansı 190 beygir gücü sunan bir elektrik motoru. Bu elektrik motorunu şarj eden 1.5 litrelik bir benzinli motor da ayrıca yer almakta. Benzinli motor turboşarjlı ve 3 silindirli.

Önden çekişli modelde üretilen güç 150 kw. Tork değeri ise 330 nm.

Dört çekişli modelde ise önden çekişli modeldeki güce ek olarak arka tarafa 100 kw gücünde ve 195 nm tork sunan ikinci bir motor eklenmekte. Bu sayede hızlanmada, virajlarda ve fren performansında artış olacak.

2023 Nissan X-Trail

Nissan X-Trail ayrıca Nissan Ariya SUV’da olduğu gibi e-4orce sistemini de kullanıyor. Bu sistem virajlarda direksiyon kontrolünü en üst düzeye çıkararak ön ve arka akslar arasında tork dağılımını değiştirme imkanı sunuyor.

Dört tekerden çekişli araç ayrıca çamur, çakıl ve kar üzerinde farklı modlara sahip olacak.

Bu hibrit kurulum sayesinde Nissan önceki benzinli ve dizel motorlara göre daha yüksek verimlilik ve daha düşük emisyon sağlıyor.

İç Tasarımı

Araçta en dikkat çeken husus ProPilot yarı otonom sürüş sistemi. Ayrıca bunu sağlamak için Amazon Alexa ses kontrolü yer almakta. Bunun dışında araçta otomatik park özelliği de yer alacak.

Araçta 10.8 inçlik gösterge ekranı ve iki adet 12.3 inç ekran yer alıyor.

2023 Nissan X-Trail dördüncü nesil bir otomobil olacak. Bu araç opsiyonel olarak yedi koltuklu olacak. Bu opsiyon sayesinde sınıfının en iyi bagaj kapasitesi sunacağı belirtilmekte.

Nissan Qashqai için kullandığı CMF-C mimarisini X-Trail’de dinamik koşullara uyum sağlaması için ön süspansiyon ve çok daha hassas bir direksiyon ayarı getiriyor.

Bu detayların dışında aracın boyutu ve diğer teknik bilgi paylaşımı yapılmadı.

2023 Nissan X-Trail’in Tahmini Fiyatı

Aracın fiyatı hakkında şu an için resmi bir açıklama yok. Ancak tahmini olarak 30 Bin Sterlin civarında olacağı söylentiler arasında.

Sıfır Km Nissan Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here