Elektrikli Ram Revolution kasım ayında tanıtılacak.

Elektrifikasyon sürecine girmeye hazırlanan ABD’li üretici ilk elektrikli Pick-up modelini 2024 yılında üreteceğini açıklamıştı. Fakat aracın tanıtım tarihi henüz belli olmamıştı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre; ilk elektrikli modeli Los Angeles Otomobil Fuarı’ndan önce tanıtılacak. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Elektrikli Ram Revolution İçin Teaser Görselleri Paylaşıldı

Araç hakkında şu an çok fazla bilgi mevcut değil. Fakat Ram CEO’su Mike Koval Jr. Tarafından yapılan açıklamaya göre; yeni model rakipleriyle karşılaştırıldığında zorlu işlerde daha üstün bir performansa imza atacak. Şirketten elektrikli otomobil yönünde bir çalışma geliyor. Otomobilin Stellantis aracılığıyla geliştirilen STLA platformu üzerine kurulması beklenmekte. Ölçeklenen bu tasarım sayesinde elektrikli araçların menzilleri 805 km’yi bulmaktadır. Aynı zamanda 200 kWh’lik ya da daha büyük batarya olanakları da bu platform üzerinde sunulmakta.

Yayınlanan teaser görüntülerinde, otomobilin fazlasıyla dikkat çeken bir far ve stop tasarımı olduğunu belirtelim. Henüz tüm ayrıntılar net değil. Ancak 2030 yılına kadar şirketin tüm otomobil modellerinin elektrikli versiyonlarının da tanıtılması beklenmekte. Böylelikle diğer üreticiler gibi ABD’li üretici de elektrikli araçlara geçecek. Ram Revolution için tüm teknik detaylar ilerleyen günler içerisinde net bir şekilde belli olacaktır.

Aracın tanıtım tarihinin ileri bir zamana kalmış olması daha önceden tepki çekmişti. Sebebi ise, rakiplerine göre geç bir tarihte aracın piyasaya çıkacak olmasıdır. Yine de belirtmek gerekiyor ki, şirketin CEO’su rakiplerine göre gelecek olan yeni modelin çok daha üstün performans özelliklerinin var olduğunu belirterek, tüm bekleyişlere değeceğinin önemini vurguladı. Böylece Los Angeles Otomobil Fuarı’nın 18-27 Kasım tarihlerinde yapılması planlandığına göre Ram Revolution adına tanıtım muhtemelen 17 Kasım gibi düzenlenecektir.

Son olarak, aracın STLA çerçeve platformuna dayalı olarak geleceğini daha önce belirtmiştik. Bu doğrultuda 200 kWh pil paketi sayesinde 500 mil menzile sahip olması beklenmekte. Bir diğer önemli nokta ise, araç için daha ufak 159 kWh gibi bir pil seçeneğinin de beklenmekte olduğu bilgisini paylaşmakta yarar var.

Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda düşüncelerinizi de yorum kısmında belirtebilirsiniz.

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here