Mesarati Levante Hybrid

Levante, hibrit motor teknolojisini, V6 benzinli motorun performansı ve dizel motorun yakıt tüketimiyle buluşturarak çevreci karakterini dış görüntüsüne de yansıtıyor. Bu sayede de lüks otomobiller dünyasında fark yaratıyor. Merakla beklenen Maserati Levante Hybrid, sonunda Türkiye’de satışa sunuldu. Maserati Levante Hybrid fiyat ?

Yüksek Performans

Levante Hybrid, yüksek performansın yanında yakıt tasarrufuna da odaklanıyor. Bu güçlü model, 2 litrelik 4 silindirli benzinli motorla, yavaşlama ve frenleme anında oluşan enerjiyi geri kazanmak için 48 Volt hibrit sistemini bir arada kullanıyor. Levante Hybrid, 330 HP güç ve 450 Nm tork üretiyor. Bu gücü aynı zamanda V6 benzinli ile eşdeğer; dizel versiyondan ise daha yüksek beygir gücü üretiyor.

Maserati Levante Hybrid

Aracın hızlanma verilerine baktığımızda 0’dan 100 km/s hızlanmasını yalnızca 6 saniyede tamamladığını görüyoruz. Hibrit teknolojisi, WLTP normuna göre 231-252 gr/km CO2 emisyon değerine ulaşıyor. Üstelik 350 HP V6 versiyonuna kıyasla yüzde 18’in üzerinde yakıt tasarrufu da sağlıyor.

Dizelin alt devirdeki yüksek torkuyla 6 silindirli motorun gaz tepkilerini bir arada sunan Levante Hibrit, Maserati’nin kendisine has sesini de koruyarak; üstün sürüş keyfi sunuyor. 350 HP V6 benzinli motorun performans değerlerini sunan hibrit sistem, WLTP normuna göre benzine kıyasla yüzde 18 ve dizele kıyasla yüzde 3 oranında CO2 emisyonlarında azalma sağlıyor.

Maserati Levante Hybrid

Dikkat Çeken Tasarım

Levante’nin tasarımını incelediğimizde coupe çizgileri, beş kişilik iç mekan ve mükemmel bir aerodinamik verimliliği bir araya getirişine şahit oluyoruz. Dikkat çekici ön ızgara etkisiyle SUV’ların Maserati’si uzaktan bile hemen fark ediliyor. 2021 model yılı için yenilikçi ön ızgarasında krom kullanılıyor.

Levante Hibrit’te aynı Ghibli’de olduğu gibi bazı ayrıntılar kobalt mavisi ile vurgulanmış. Aynı zamanda model, “Azzurro Astro” adı verilen yeni metalik üç katmanlı mavi renk ile de tanıtılıyor. Marka, bu rengi ile hibrit versiyonları diğer modellerden ayrıştırıyor.

iç mekan

İç Mekan

Levante Hibrit, kabini içerisinde yüksek çözünürlüklü ve gelişmiş grafiklere sahip 8,4 inçlik ekran bulunduruyor. Bu uygulanan tasarım sayesinde havalandırma ızgaralarıyla birlikte bütünleşerek kavisli tek bir ekran gibi görünüyor. Ekranın hemen altında da zarif tasarımıyla iklimlendirmeye ait kumanda paneli bulunuyor.

Q4 Akıllı Dört Tekerlekten Çekiş Sistemi

Maserati Levante Hybrid, Maserati’nin Q4 Akıllı Dört Tekerlekten Çekiş Sistemi ile donatılmış. Maserati’nin geleneksel arkadan itiş sisteminin kullanarak düşük tutuşa sahip yol koşullarında bile avantaj sağlıyor. Normal sürüş koşularında torkun tamamını arka aksa aktaran Q4 sistem, daha kaygan yüzeylerde veya arka tekerleklerin tutunma zorluğu yaşadığı sürüş koşullarında sistem büyük bir hızla reaksiyon gösteriyor ve 150 milisaniye gibi kısa bir sürede torku 50:50 oranında olacak şekilde ön ile arka aks arasında paylaştırıyor.

Farklı sürüş modları Levante Hybrid’i değişken sürüş koşullarına adapte etme olanağı sunuyor. Araç çalıştığında ilk olarak Normal mod etkin halde oluyor. Sürücünün tercihine göre Sport ve Off Road ve ayrıca Trofeo donanımındaki Corsa sürüş modları da Levante karakterinin ve üstün performansının her koşula uyum sağlayabildiğini gözler önüne seriyor.

 Maserati Levante Hybrid fiyat ?

En Güncel Teknolojiler

Maserati Levante Hibrit, sürücünün kullanım tercihlerine göre tamamen kişiselleştirilebilen ve yüksek performanslı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Aynı zamanda Levante üçlü Android Automotive işletim sistemine sahip MIA (Maserati Akıllı Asistan) bilgi-eğlence sistemini de kullanıcılarına sunuyor.

Aracın Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi etkinleştirildiğinde 145 km/s hıza kadar tüm bakımlı yollarda kullanılabilme imkanına sahip. Sistem, sürücü yorgunluğunu azaltıp aracı kendi şeridinde ortalıyor ve sürücü tarafından belirlenen hızı tamamen otomatik olarak korumaya devam ediyor. Bu teknolojik sistem bir radar ve yola dönük bir kamera ile çalışıyor. Çok işlevli kamerası, yol işaretlerini algılıyor ve öndeki aracın mesafesini ve hızını hesaplıyor. Sürücü istediği zaman da aracın kontrolünü ele alabiliyor.

levante

Levante Hybrid, bağlantılı araç teknolojisi ile de müşteri deneyiminde rakip tanımıyor. Maserati Connect Programı ile gelişmiş bağlanabilirlik çözümleri sunan Levante; sürücüsüne otomobilinin durumu takip edebilmesine olanak sağlıyor. Üstelik servis zamanı geldiğinde de gerekli bildirimleri vererek kolaylık sağlıyor. Araç, Maserati Connect uygulaması aynı zamanda acil durumlarda ve çalınma durumunda yardım sağlayıp güvenliği iyileştiriyor.

Maserati Levante Hybrid Fiyat Ne Kadar ?

Maserati Levante Hybrid fiyat ise, ülkemizde 1.931.366 TL’lik başlangıç fiyatı ile satışa sunuluyor.

İkinci el Maserati ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here