Plakalar, en az aracın marka ve modeli kadar önemlidir. Örneğin çok kötü görünüme sahip bir araç özel bir plakaya sahipse herkes tarafından dikkat edilir bir hale gelebilir. Ancak aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız farklı kombinasyonlu araç plakası bulunmaktadır. Siyasi parti belirten plakalar, futbol takımı belirten plakalar gibi birçok özel plaka türü mevcuttur. Bu plakaları hem kendi zevkiniz için kullanabilir hem bir yatırım aracı olarak görebilirsiniz. Bu yazımızda özel plakalı bir araç almanın ne gibi avantajları vardır ? sizler için inceledik. Ayrıca yazımızda bazı özel plakaların ücretlerine değindik. Listemize geçmeden önce özel plakalı araç satın almayı düşünen kişiler için birkaç soruyu cevapladık.

Özel Plaka Nasıl Alınır ?

Öncelikle dikkat etmeniz gereken ilk husus, almayı istediğiniz özel plakanın il kodu ile aynı şehirde ikamet ediyor olmanızdır. Yani 41 EFE 11 gibi bir plaka almak istiyorsanız Kocaeli Şehri’nde ikamet ediyor olmanız gerekmektedir.  Ancak bu kural şirketler için gerekli değildir. Şirketler aldığı özel plakanın vergisini ödediği sürece farklı şehirlerden özel plaka satın alabilir.

Bunun dışında özel plakalı araç satın alacağınız zaman bir miktar bağış ödemeniz gerekmektedir. Bu bağış miktarı sabit bir fiyat değildir. Almayı düşündüğünüz plakaya olan talebe göre bu bağış miktarı artmaktadır. Örneğin 34 FB ile başlayan bir plaka almak için yüksek miktarda fiyatları gözden çıkarmanız gerekmektedir.

Özel Plakalı Araç : 34 FB 1907

Özel Plaka Fiyatları

Fiyatlar oldukça değişiklik gösterse de bazı plakalar için ödemeniz gereken tutarlar şöyledir:

34 GS : 13,500 TL – 39,000 TL

34 FB : 13,500 – 37,000 TL

34 BJK 5,500 TL – 19,000 TL

34 TS : 5,500 TL – 16,000 TL

Bunların dışında siyasi parti plakaları :

34 AKP : 8,000 TL – 16,000 TL

34 CHP : 8,000 TL – 16,000 TL

34 MHP : 6,000 – 14,000 TL ‘dir

Son olarak bazı isme özel plakalar için ise şu ücretleri ödemelisiniz :

34 NAZ : 3,000 TL – 15,000TL

34 CEM : 3,000 TL – 21,000TL

34 ATA : 3,000 TL – 21,000 TL

34 EFE : 3,000 TL – 17,000 TL

34 CAN : 3,000 TL – 19,000 TL ‘dir

Özel Plakalı Araç Sahibi Olmanın Avantajları

Özel bir plakaya sahip olmanın elbette bir sürü avantajı vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz :

İyi Bir İlk İzlenim

İster işte, ister mahallede, ister trafikte olsun özel bir plakaya sahip olmanız sizde güzel bir izlenim bırakabilir. Özel plakalı araç, aracınızı olduğundan daha fazla değerli gösterir ve dikkat çeker. Bu da ister istemez insanların gözünde iyi bir izlenim bırakmanızı sağlar. Bundan dolayı herhangi bir toplantı veya iş görüşmesine giderken özel plakalı aracınızla gitmeniz iyi bir fikirdir.

Özel Plaklı Araç Sahibi Olmak : Araba hırsızlığı

Suçluları Hırsızlıktan Caydırır

İlk başta çok inanılır gelmese de hırsızların özel plakalı bir aracı çalma olasılığı normal araçlara göre daha düşüktür. Çünkü özel bir plakaya sahip araç trafikte çok kolay dikkat çeker. Yani plakanız yüzünden aracınız diğer araçlardan ayırt edilebilir hale gelir. Otomobil hırsızları böyle bir durumla karşılaşmak istemez. Bu da dolaylı yoldan bile olsa aracınızı bir nevi daha güvenli hale getirir.

Özel Plaka Sadece Sizindir

Bazı özel plakalar türünün tek örneğidir. Aynı parmak iziniz gibi çok özeldir. Bu nedenle özel plakalı araç dışarıdan çok kolay şekilde fark edilebilir. Bunun dışında kalabalık bir yerde aracınızı kolayca tespit edebilirsiniz ve böyle bir durum size zaman kazandırabilir.

özel plakalı araç sahibi olmak : yatırım aracı

En İyi Yatırım Aracı Olabilir

Özel plakalar satın alabileceğiniz çok seçenek olduğu için güzel bir yatırıma dönüşebilir. Sınırlı sayıdaki araba plakaları tıpkı altın gibi zamanla değer kazanır. Şu zamanda zaten değerli olan özel plakalı araçları satın alabilirsiniz. Bunun dışında gelecekte değer kazanacağını düşündüğünüz plakaları da satın alabilirsiniz.

Marka Pazarlaması

Küçük bir işletme sahibiyseniz ve mağazanıza gelen trafik çevrimiçi veya başka bir şekilde düşükse, özel plakanızı trafik çekmek için kullanabilirsiniz. Dışarıdaki bütün potansiyel müşterilerinizi düşünün. Sadece plakanız sayesinde, markanız insanların dikkatini çekebilir. Bu, işiniz için zahmetsizce ve ücretsiz bir şekilde yapabileceğiniz bir reklam yoludur.

Harika Bir Hediye

Hediye almayı düşündüğünüz araba tutkunu bir arkadaşınız ya da akrabanız varsa, ona özel bir plaka hediye edebilirsiniz. Bu, yıllarca hatırlayacakları bir hediye olabilir. Üstelik onlarda özel plakalı araç sahibi olmanın avantajlarından yararlanacaktır.

Saydığımız bütün bu maddeler, özel plakalı bir araç sahibi olmanın en yaygın nedenlerindendir. Bununla birlikte aracınız kişiliğinizin bir parçasıdır. Özel bir plakaya sahip olmak ise sizin için büyük bir motivasyon kaynağı olabilir.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here