Lexus LC 500 İncelemesi 

0
2253
Lexus LC 500

Lexus LC 500 yüksek performansı ve güçlü yol tutuşu ile her koşulda keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Lexus LC 500 hareketli ve cesur hatlarıyla oldukça dikkat çekici görünüyor. Altıgen formundaki ön ızgarası aşağı doğru genişliyor. Keskin çizgilere sahip ön far ve arka stop tasarımı otomobilin sıradışı tasarım felsefesini ön plana çıkarıyor. Geniş egzoz uçları, kaslı tamponları, kapı yüzeyine konumlandırılan aynaları 21 inçlik dövme alaşım jantları ve karbon fiber arka spoyleri  otomobilin oldukça sportif görünmesini sağlıyor.

Lexus LC 500 Performansı 

Lexus LC 500

5.0 litrelik benzinli V8 motoru 471 HP güç ve 540 NM tork üretiyor.  0-100 km hıza 4.4 saniyede ulaşan Lexus LC 500 maksimum 270 km hızla sınırlandırılmış.  Yüksek performansıyla öne çıkan Lexus LC 500 sportif sürüş dinamikleriyle sürüş keyfini önceleyen kullanıcılara hitap ediyor. Gelişmiş sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanları bu güçlü otomobilin her koşulda güvenli olmasını sağlıyor. 

Sürüş modları aracın dinamiklerini tamamen değiştiriyor. Sport ve Sport+ sürüş modunda aracın gaz tepkisi, vites geçiş hızı ve süspansiyon sertliği tamamen yüksek performanslı kullanım için uyarlanıyor. 80 km hızdan sonra açılan bagaj spoyleri aracın yüksek hızlarda daha iyi tutunmasını sağlıyor. Aerodinamik yapısıyla sürtünme katsayısını ciddi miktarda azaltan Lexus LC 500 yere yakın gövdesiyle güçlü yol tutuşu ve yüksek performans sunuyor. 

Sürüş Destek Sistemleri 

Lexus LC 500

Yaya algılamalı ön çarpışma sistemi önünüzdeki araçları ve yayaları algılar. Olası bir çarpışma durumunu ön gördüğünde acil fren yardımını devreye sokup otomatik frenleme yapar. Bu sayede özellikle şehir içinde önünüze aniden birisinin çıktığı durumlarda olası kazaların önüne geçer.

Adaptif hız kontrol sistemi radar ve kamera teknolojisi yardımıyla öndeki araçlarla ayarlamış olduğunuz mesafede kalmanızı sağlar. Hız kontrol sistemi önceden ayarlanmış mesafeden daha fazla yaklaştığınızı algılarsa aracınızı otomatik olarak yavaşlatır. Önünüzdeki mesafe tekrar açıldığında önceden ayarlanmış hızına döner.

Lexus LC 500

Akıllı adaptif farlar yola odaklanmanıza yardımcı olmak için ek aydınlatma sunar. Önünüzdeki yol boş olduğunda sistem varsayılan olarak uzun far moduna geçer. Öndeki araçların farlarını veya arka lambalarını algıladığında geçici olarak kısa huzmelere geçiş yapar.

Şerit tutma yardımı sinyal vermeden kendi şeridinizin dışına çıktığınızda uyarır verir ve aracın şeritte kalmasını sağlar. Kör nokta uyarısı aracının sağ ve sol yanından yaklaşan ve kör noktanızda kalan araçları tespit eder ve güvenli bir şekilde şerit değiştirebilmeniz için sizi uyarır.

Lexus LC 500

Adaptif değişken süspansiyon sistemi sizin kullanım alışkanlıklarınıza göre en uygun sürüş dinamiklerini sunar. Farklı sürüş modlarına göre aracın süspansiyon sertliği otomatik olarak ayarlanır. Sportif sürüş modunda süspansiyon sistemi güçlü yol tutuşu ve performans odaklı çalışırken normal modlarda konfor odaklı çalışır.

Çarpışma önleyici güvenlik sistemi tehlikeyi önceden tespit eder. Önünüze aniden çıkan yayaları ve taşıtları algılayıp fren yapmanız için uyarıda bulunur. Uyarılara rağmen müdahale etmemeniz durumunda acil frenleme sistemi devreye girip frenleme yapar. Arka çapraz uyarısı geri manevralarınızı çok daha güvenli hale getirir. Park alanlarından çıkarken gelen araçlar için sizi uyarır ve gerektiğinde frenleme yapar. 

Lexus LC 500 İç Yaşam Alanı ve Konfor 

Lexus LC 500 sportif ve konforlu iç mekanıyla son derece keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Temas edebileceğiniz her noktanın deri malzemelerle kaplanması kalitenin üst seviyede olduğunu hissettiriyor.  Orta konsola konumlandırılan multimedya kontrol paneli çok daha kullanışlı hale geliyor.  Tuş kalabalığından arındırılınmış ön konsol sade ve zarif görünüyor. Ön konsolun derin yapısı oldukça iyi tasarlanmış. Geriye doğru konumlandırılan multimedya ekranı bu sayede güneş ışığından etkilenmiyor. 

10.3 inç multimedya ekranı yüksek görüntü kalitesiyle öne çıkıyor. Akıcı ve canlı grafikler multimedya deneyimini üst seviyeye çıkarıyor. Entegre navigasyon sistemi ve telefon bağlantı destekleri ile oldukça işlevsel hale geliyor. 13 hoparlörlü Mark Levinson Premium ses sistemi berrak ve yüksek sesli müzik dinlemeyi seven kullanıcılar için etkileyici bir ses deneyimi sunuyor. 

Elektrikli ayarlanabilir hafızalı spor koltuklar oldukça rahat görünüyor. Geniş yan ve sırt desteğine sahip sportif koltuklar oldukça dinamik bir oturma pozisyonu sunuyor. Bu sayede yüksek performanslı kullanımlarda ve keskin virajlı yollarda bile üst seviyede rahatlık sunuyor. 

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here