Audi SQ5 Sportback 2022 İncelemesi 

0
1625
Audi SQ5

Audi SQ5 Sportback sportif ve atletik tasarımıyla öne çıkıyor. Matrix LED farlar, OLED arka stoplar geniş ön ızgara, dörtlü egzoz ucu, sportif egzoz difüzörü ve kırmızı fren kaliperleri otomobilin sportif ruhunu ön plana çıkarıyor. Arka tarafa doğru sert bir şekilde inen omuz çizgisi ve keskin yan hatları agresif bir görüntü oluşturuyor. 

Audi SQ5 2022 Performans ve Sürüş Dinamikleri 

Audi SQ5

Audi SQ5 yüksek performansı, güçlü yol tutuşu ve sportif sürüş dinamikleriyle oldukça keyifli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. 3.0 TFSI V6 motoru 349 HP güç ve 500 NM tork üretiyor. 8 İleri tiptronic şanzımana sahip olan Audi SQ5 Sportback 0-100 km hızlanmasını 4,7 saniyede tamamlayıp maksimum 250 km hıza ulaşıyor. Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi otomobilin her koşulda tutunmasını ve yüksek performans sunmasını sağlıyor. 

Audi SQ5

Sportif diferansiyel sistemi gerektiğinde torku uygun tekerleğe yönlendirir. Bu sayede özellikle keskin virajlarda aracın güvenle dönmesini sağlar. Adaptif süspansiyon otomobilin yüksekliğini ve süspansiyon sertliğini otomatik olarak ayarlar. Yolun durumuna göre sizin için en uygun sürüş dinamiklerini sunar. Gelişmiş süspansiyon sistemi zorlu yol koşullarında bile maksimum konfor sunar. 

Audi SQ5

Adaptif Sürüş Asistanı önceden belirlediğiniz takip mesafesini anlık olarak kontrol eder. Güvenli takip mesafesinin altına indiğinizde aracı yavaşlatır ve daha sonra tekrar ayarladığınız hıza çıkarır. Savrulma Asistanı virajlarda aracın savrulmaması için devreye girer. Savrulma asistanı sayesinde keskin virajlarda bile güvenle hareket edebilirsiniz. 

Sportif ve Modern İç Yaşam Alanı 

Modern ve yenilikçi iç yaşam alanı oldukça konforlu görünüyor. Sportif detayların ön planda tutulduğu iç mekan tasarımı bu otomobili diğer SUV modellerinden ayırıyor. Gereksiz tuş kalabalığından arındırılmış ön ve orta konsol kullanım kolaylığı sağlıyor. İç mekanın genelinde kullanılan malzemelerin kalitesi premium bir otomobilin içerisinde olduğunuzu hissettiriyor. İç yaşam alanında yer alan karbon kaplamalar, krom detaylar ve S logoları otomobilin sportif ruhunu ön plana çıkarıyor.

Audi SQ5

12,3 inçlik HD dijital gösterge sistemi ve 10,1 inçlik dokunmatik multimedya ekranı ön kokpitin oldukça modern görünmesini sağlıyor. Dijital ekranlar MMI yazılımı sayesinde koordineli çalışıyor. Dijital gösterge sisteminde tam ekran navigasyon deneyimi sunuluyor. Aracın verileri anlık olarak bu dijital ekranlar üzerinden sürücüye iletiliyor. Sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanları dijital gösterge ekranından takip edilebiliyor. Multimedya sistemi gelişmiş kablosuz bağlantı seçenekleri sayesinde akıllı cihazlarınızı kolayca araca entegre edebilmenizi sağlıyor. Dijital gösterge ve multimedya ekranı yüksek görüntü kalitesi ve akıcı arayüzüyle oldukça keyifli bir multimedya deneyimi yaşatıyor. 755 watt’lık Bang & Olufsen ses sistemi 19 hoparlörü ile 3D ses deneyimi sunuyor.

S logolu Nappa deri sportif koltuklar oldukça konforlu görünüyor. Yolcuları kavrayan yapısıyla zorlu yol koşullarında bile rahat bir oturma pozisyonu sunuyor. Elektrikli ayarlanabilir hafızalı koltuklar ısıtma ve soğutma özelliği sayesinde farkı hava koşullarında vücut ısınızı korumanızı sağlıyor. Arka yolcu bölümüne geçtiğinizde beklenilenin aksine geniş bir yaşam alanı sizi karşılıyor. Coupe tasarımı otomobili dışardan dar ve basık gösteriyor. Ancak arka yaşam alanı oldukça konforlu bir yolculuk deneyimi sunuyor. Geniş diz ve baş mesafesi yolcular için rahat bir oturma alanı oluşturuyor.

Park asistanı, 360 derece görüş sistemi, 3 bölgeli dijital klima, şerit takip asistanı ve yokuş kalkış iniş desteği gibi donanımlar otomobili çok daha konforlu hale getiriyor.

Audi SQ5 Sportback 2022 Fiyatı 

Audi SQ5

2022 Model Audi SQ5 Sportback Amerika’da $59.000 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 

Audi İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here