Lamborghini Huracan Modelini Geri Çağırıyor!

0
2594
lamborghini huracan modellerini geri çağırıyor

İtalyan süperspor otomobil üreticisi Lamborghini, Huracan modellerini geri çağırıyor! Nedeni ise üretim sürecinde yapılan kritik bir hata.

Huracan Modellerinde Kritik Hata!

Otomobil şirketleri bazen sürücü güvenliğini tehdit edebilecek bir arıza ya da hata meydana gelmesi gibi durumlarda araçlarını geri çağırabiliyor. Geçtiğimiz dönemde Tesla, Ford ve Mercedes gibi otomobil üreticileri büyük ya da küçük problemler sebebi ile binlerce modelini geri çağırmıştı. Bu otomobil üreticilerine bir yenisi daha. İtalyan üretici Lamborghini, kritik bir sorun tespit etmesi sebebi ile Huracan modellerini geri çağırdı.

lamborghini huracan modellerini geri çağırıyor

Lamborghini Huracan Modellerini Geri Çağırıyor!

Lüks spor otomobil denilince akla gelen ilk markalardan biri şüphesiz ki Lamborghini. İtalyan üretici, üretim sürecinde yapılan kritik bir hata sebebi ile Huracan modellerini geri çağırdı. Şirket, 2 Mayıs ile 9 Mayıs 2022 tarihleri arasında üretim bandından inen tüm  modellerini çağırdı. Üstelik söz konusu modeller; Huracan EVO ve Huracan STO.

Lamborghini’nin geri çağırmış olduğu modellerin tümü ABD’de yer alıyor. Aynı zamanda şirket, 2 Mayıs ile 9 Mayıs 2022 tarihleri arasında 21 adet Lamborghini Huracan modeli ürettiğini söylüyor.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden (NHTSA) gelen bildiriye göre otomobillerdeki hata, sol kapının dışarıdan açılmasını engelleme potansiyeli taşıyor. Bu hata da, kaza gibi acil durumlarda sürücünün araç içerisinde sıkışmasına neden olma potansiyeline sahip.

Lamborghini Huracan modellerinin bu sorununun kaynağı kapıyı açan kablonun emniyet klipsinin doğru konumlandırılmaması. Şirket, şu an için bir sorun teşkil etmese bile söz konusu kablonun zamanla gevşeyip kapının açılmasını engelleyebileceğinden şüpheleniyor.

lamborghini huracan

Lamborghini Problemi Nasıl Keşfetti?

Lamborghini’nin Huracan modellerinde meydana gelen bu sorunun keşfedilme şeklide oldukça ilginç. Bir şirket çalışanının hat sonu kalite kontrollerini gerçekleştirirken rastlantısı ile ortaya çıkıyor. Rastladığı şey ise; Bowden olarak adlandırılan kablodaki güvenlik klipsinin doğru takılmadığı bir kapı kolu. Bu rastlantı sonrası şirket zaman kaybetmeden hemen detaylı bir soruşturma başlatıyor. 2 Mayıs ile 9 Mayıs 2022 tarihleri arasında banttan indirilen 21 adet Huracan modeli de bu şekilde banttan indiği için geri çağırılıyor.

2. El Lamborghini Huracan İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here