Kötü Haber : Ford Focus RS Yenilenmeyecek!

0
22196
Ford RS

Dış basında yer bulan haberlere göre Ford Focus RS’in yeni neslinin üretilmesi zora girdi.

İptalin nedenlerinden biri katı emisyon standartları. Ford’un maliyetlerini düşürmek istendiği ve bütçesinin elektrikli modellere kaydırmayı düşündüğü söyleniyor. Koronavirüs nedeniyle dünya ekonomisinin de gidişatı göz önüne alındığında Ford’un bu hamlesi mantıklı gibi duruyor.

Ford Fabrika

Ford, 2019 Haziran’dan 2020 sonuna kadar fabrikalarındaki iş gücünü %20 düşürmek için fabrika sayısını 24’ten 18’e düşüreceğini duyurmuştu.

Hızlı bir Ford Focus kullanmak isteyenler için tek seçenek kaldı. Benzinli ve Dizel , HB ve Station Wagon seçenekleri olan Focus ST üretime geçmiş ve satışa başlamıştı.

focus-st

Ford Focus RS İncelemesi İçin Tıklayın >>

Ford Focus RS Yorumları

Focus hakkında yorumlara farklı sitelerden ve paylaşım platformlarından baktık. genel olarak aracın süspansiyonun ve manuel şanzımanla verdiği keyiften bahsedildiğini ve bu iki noktada epey övüldüğünü ancak fiyatının yüksek bulunduğunu gördük. Otomotiv sektöründe deneyimli bir ağızdan yorum ararken de Otohaber Dergisinde Koray Kodal’ın yorumlarını bulduk. Onun Ford Focus RS yorumları şöyle:

“VW Grubunun otomatik şanzımanlı modellerinin şehirde daha fazla rahat ettirdiği bir gerçek. Fiyat konusunda ise marka imajı çok güçlü olan Mercedes’in AMG A 45 modeli ile yarışır olması büyük dezavantaj. İç mekanda çok sportif ve rahat bir hava var. Ancak sürüş pozisyonu fazla yüksek. Kış lastiği kullanımında fren mesafesi fazla uzuyor. Yol tutuşu, direksiyon tepkisi mükemmel ama yakıt tüketimi hızlı artıyor. Bu da sürüş konusunda epey dikkatli olmayı gerektiyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here