Karşınızda Bazı Ucuz Otomobillerin İç Mekanları. Spor otomobillerin iç mekanları çok önemlidir. En önemlisi değildir belki ancak spor otomobilde en tamamlayıcı unsurlardan biridir. Dış tasarımın ortalama olduğu bir durumda iç mekanların yüksek kaliteli bir şekilde üretilmesi bile aracı cazip kılabilir. Sonuçta herkesin aracı satın alırken nereye odaklanacağı farklılık gösterebilir.

Spor otomobillerde iç tasarım için kullanılan malzemeler, bunların birbiri ile olan renk uyumları ve otomobil içinde nasıl bir yerleşim olduğu da çok önemlidir. Kaliteli malzemenin yanında ergonomik olmak ve sade görünümü daha dolu gösteren küçük yerleşim detayları iç tasarımı daha rafine bir hale getirecektir.

Bugün listemizde eskisi kadar pahalı olmayan ve lüks’ün izlerini iç mekanları ile hala taşıyan modelleri anlatacağız.

1BMW Z4 (E85)

Ucuz Otomobillerin İç Mekanları listemize BMW Z4 ile başlıyoruz. 2003 yılında piyasaya sürüldüğünde rekabetçi bir otomobil olarak adını duyurmuştu. Porsche markasının Boxster modeli ile rekabet edecekti.

Roadster gövde stili ile üretilen otomobil hafif bir kasa yapısına sahip olduğu için motor ve ile yarı yarıya denge dağılımına sahipti. Bu nedenle aracın sürüş dinamikleri yol tutuşu ile hızlı bir şekilde harmanlanıyordu.

Tasarım konusunda günümüzde bile hala nasıl ucuz olabilir dediğimiz bir stili olan Z4 E85 modeli yeni modelleri ile göz doldurmaya devam ederken inzivaya çekilen E85 gibi modeller de ucuzlamaya devam ediyor.

İç kısma geldiğimiz zaman Z4 E85’in 2003 yılında üretilen bir otomobil olmasına rağmen ne kadar yenilikçi dokunuşlar ile tasarlandığını gözlemleyebiliyoruz. İçeride bulunan kaliteli deri, esnek malzemeler, ahşap kaplama ve fonksiyonel tuşların simetrik yerleşimi harika görünüyor. İç kısımda sportif ruhu en iyi yansıtan şey ise araç içinde bulunan yumuşak kavisler olarak göze çarpıyor.

2Mercedes SL (R129)

Klasik otomobillerden biri ile devam ediyoruz. SL R129 bir performans otomobili kadar etkileyici bir güce sahip. Araç 322 beygir gücünde 5.0 litrelik V8 bir motora sahip.

Dış kasa itibariyle çok yaşlı hantal ve eski gözüken SL R129 iç tarafa geldiğimizde yenilikçi bir tavrı olan kabin dizaynı ile karşılıyor bizi.

İç tasarımda ön göğüslükte Mercedes’in her zamanki detayları hakim. Ahşap detaylar ve çizgili deri döşemelerin yanında alt tarafta bulunan süit kaplamalar Mercedes kalitesini çok iyi yansıtıyor.

Dünya genelinde ucuzlayan Mercedes SL R129; “Yenilikçi gövde tasarımı olmasa da olur, ancak modern bir iç tasarım istiyorum.” diyenlerin satın alabileceği bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Mercedes SL 129 iç tasarım özellikleri daha pahalı bir spor otomobile görmeyi beklediğimiz bir şekilde tasarlanmış. Ucuz Otomobillerin İç Mekanları listemize devam ediyoruz.

3Audi TT (8N)

Audi TT ikonik tasarımı ile eskimeyen spor otomobiller arasında yer alsa da zamanla daha yeni TT’lerin çıkması eskilerin ucuzlamasına neden oldu.

Bu araç; konsept otomobil olarak çıktığı bu yolda öylesine kaliteli bir tasarıma sahipti ki herkes tarafından çok beğenildi. Bu nedenle yıllarca aynı veya benzer kasa tiplerinde üretildi.

İlk konsept modelini 1995 yılında gördük. Fütüristik tasarımı bu aracı modern görünümlü klasikler arasında yer almasını sağlıyor. Bu harika duruma bir de aracın iç kısmında bulunan harika döşemeler eşlik ediyor.

Sürücü için net bir görüş alanı sağlamak için tasarlanmış büyük gösterge panelleri, Krom TT plakası, torpido kilidi, klima çerçeveleri, vites tabanı ve gaz ile fren kelebekleri araçta en çok dikkat çeken detaylar olarak karşımıza çıkıyor.

4Fiat 124 Spider

Listemiz de çok eskilere gidiyoruz. Fiat 124 Spider modeli 1960’lara dayanıyor. Bir dönem gerçekten popüler olan 124 Spider; eski güzel günlerine yeni ve modern versiyonu ile tekrar ulaşmak istiyor. Bizde artık eskiyen klasik 124 Spider’ın iç tasarımını inceleyelim.

Dış tasarım olarak yuvarlak ve tek far tasarımları aracın en karakteristik özelliği. Zaten bu yüzden günümüz 124 Spider’ları bile bu far stilinden vazgeçmedi.

Aracın gövde tasarımı ünlü İtalyan tasarım şirketi olan Pininarina tarafından tasarlandı. Günümüzde klasik olarak nitelendirilen araç muazzam bir iç mekan tasarımına sahip. Ön göğüslük de bulunan ve neredeyse her alanı kaplamış ahşap de kaplamalar ve dikey çizgili deri koltuk kaplamalı günümüzde bile hala insanların beğenisini kazanıyor.

5Porsche Cayman (987)

Listemizin son modeli Porsche Cayman 987 modeli 2005 yılında üretildi. Sürüş konusunda en iyi kavrama noktasına sahip ve olağanüstü denge sistemiyle en iyi performansı sunacak şekilde geliştirildi. Bu performansı sağlayan canavar ise 2.7 litrelik 237 beygir güç üreten bir motor.

İç mekan konusunda günümüze çok yakın bir tasarım söz konusu. Yani modern çizgiler 2005 yılında üretilmesine rağmen araçta güçlü bir şekilde hakim. Ön göğüslükte torbido hariç köşeli çizgilerin hakim olması Cayman’ın dış gövde tasarımı ile pek eşleşmiyor. Bu nedenle aracın iç kısmını ayrı bir kategoride inceledik.  Genel itibariyle Alcantara döşemenin hakim olması iç kısmı kaliteli hale getiren en dikkat çekici detay olarak karşımıza çıkıyor.

Ucuz Otomobillerin İç Mekanları listemiz burada sona erdi. En çok hangi otomobilin iç mekanı hoşunuza gitti? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here