Volkwagen Arteon’un Kaliteli Özellikleri Nedir? Şık bir tasarım arayanlara hitap eden Volkswagen Arteon kendisini satın almak konusunda kararsız kalanlara etkileyici özellikleri en iyi olmayı vaad ediyor. Otomobil Dünyasına yeni soluk getiren modeller arasında yer alan Arteon hybrid otomobillerinde gelişmesi ile geri planda kaldığı düşünülse de hala Arteon gibi modellerin alıcısı bir hayli fazla.

Volkswagen Kuzey Amerika Pazar piyasası için alay konusu oldu. Bunun nedeni artık Kuzey Amerika Pazarında Arteon gibi modellerin satılmayacağı düşüncesinin hakim olmasına rağmen Volkswagen’in kararından geri dönmemesi olarak açıklanıyor.

Artık kimse dört kapılı lüks sedanlar’a binmek istemiyor. Arteon bu düşünceyi yok etmek ve etkileyici olduğunu kanıtlamak için yollara çıktı. Arteon’un neden kaliteli bir otomobil olduğunu başlıklar altında inceleyelim.

Volkwagen Arteon: O Bir Tasarım Harikası

Volkwagen Arteon Sarı

Volkwagen Arteon’un Kaliteli Özellikleri listemize tasarım ile başlamak istedik. Arteon’un tasarımına baktığınız zaman onun diğer Volkswagen modellerinden sıyrıldığını kolay bir şekilde görebilirsiniz. Tasarım dili modern otomobil Dünyasında takdir görecek şekilde  tasarlanmış görünüyor.

Buna ek olarak Arteon’un harika bir otomobil olduğunu Volkswagen’in ürün gamında bulunan aynı kalifiye de bir otomobil olmadığını gördüğünüz de net bir şekilde anlayabilirsiniz. Volkswagen baş döndüren otomobiller yapsa da yeni bir soluk getirmek konusunda hep bir adım geride kalmıştı.

Arteon’un selefi olan Passat CC bir dönem dikkat çekse de beklenen patlamayı yapamadı. Ancak nihayet Volkswagen’i daha ileriye taşıyacak bir otomobil üretildi. Tasarım sade görünüyor ancak ince ve sofistike detaylar bu sadeliğe renk katıyor. Tavan çizgisi ve mazgal tasarımı da bu sadeliği pozitif bir şekilde destekleyen diğer detaylar olarak karşımıza çıkıyor.

SUV Hegemonyasına Son Vermek İçin Geldi

Eskiden sedan otomobiller SUV’lere göre daha çok tercih ediliyordu. Ancak yükselen SUV trendi, tercih edilme konusunda sedanlar’la olan farkı hızla kapattı.

Volkswagen SUV pazarında ID.4 modelini ile ve üretimi yaklaşan Taos modeli ile yerini aldı. Buna ek olarak Kuzey Amerika gibi bölgelerde SUV dışında bir model satmak isteyen Volkswagen, SUV hegomanyası hakim olan bölgeye sedan satış grafiklerinin, yüksek noktalarda seyretmesi için çabalıyor.

Dört kapılı sedanların gördüğü talep eskiden olduğu gibi parlak olmasa da Arteon fark edilebilir bir otomobil olduğunu Dünyaya açık bir şekilde anlatmaya kararlı.

Volkwagen Arteon’un Kaliteli Özellikleri listesinde bu konuya da değinmek istedik.

Station Wagon Versiyonu Mevcut

Volkwagen Arteon Sarı

Volkwagen Arteon’un Kaliteli Özellikleri arasında etkileyici bir özellik yer alıyor. Sedandan çok az uzun olan Station Wagon versiyonu Arteon’un asi karakterini gölgelememiş. Avrupa da sportif görünümlü, eğimli tavanlı olmayı çağrıştıran modeller için kullanılan Shooting Brake isimli versiyonu satışa çıktı. Shooting Brake ismi Volkswagen dışında farklı markalar tarafından da kullanılıyor. Örneğin Mercedes CLA ve CLS için SW modellerinde Shooting Brake ismini kullanıyor.

Bu isim daha önce tasarım olarak esnek ve yatay çizgilere sahip olan 3 kapılı modellerde kullanılıyordu. Artık 5 kapılı versiyon içinde aynı terim kullanılıyor.

Yeni kasa tipi ile Avrupa’yı sallaması beklenen Arteon Kuzey Amerika bölgesinde satılmayacak.

Arteonun Ekonomik Bir Hybrid Versiyonu Var

Volkwagen Arteon

İçten yanmalı motorların devri artık sona eriyor gibi görünüyor. Volkswagen bunu tahmin ederek sedan pazarına iki koldan da girmeye karar verdi. Arteon Plug-in Hibrid modeli elektrikli otomobil isteyen sürücülere daha cazip gelecektir diye düşünüyoruz.

eHybrid modeli 2020 yılında makyajlı kasası ile tanıtıldı. Arteon da volkswagen’in Golf GTE gibi elektrikli modelleri gibi aynı aktarma organına sahip olacak. Araçta elektrik motoru ile eşleşen 1.4 litrelik turboşarjlı benzinli motor kullanılıyor.

Ferah ve İşlevsel İç Mekan

Volkwagen Arteon İç Mekan

Aracın dış tasarımından aşağı kalır bir yanı olmayan iç tasarım da ise ilk dikkat çeken detay aracın kapılarından başlayıp ön göğüslüğünü çevreleyen bir şerit olarak karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak direksiyon tuşları için kullanılan fon ile aynı renkte olan şerit, görsel bütünlük için çok iyi olmuş.

Deri koltuk döşemeleri ve tenimizle uyumlu fonksiyonel tuşlar araçta premium etkiyi artırmış. Arteon iç tasarımı şatafatlı olmadığı için sürücülere ferah bir ortam sağlıyor. Yeni güncelleme ile değişen bilgi eğlence sistemi, analog saatin kaldırılması aracın içini daha kullanışlı bir hale getirmiş.

Mükemmel Teknoloji ve Özellikler

Volkswagen Arteon kaliteli bir otomobil çünkü çok iyi teknolojik özellikleri bulunuyor. Teknolojinin üst sınırı süspansiyonu önceden ayarlayan ve ön camdan yolu izleyen kameralar’a kadar ulaşmıyor. Ancak yine de son makyajlı kasa ile beraber gelen harika özellikleri var. Örneğin bilgi eğlence sisteminde bulunan Apple Carplay ve Android Auto’ya kablosuz olarak bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Buna ek olarak USB girişleri de araçta mevcut.

İç mekanda ferah ortamı destekleyen en etkileyici şey ise Arteon’un Harman Kardon gibi üst düzey bir ses sistemine sahip olmasıdır. Akustik bir ortamda müzik dinleme zevkini en iyi şekilde yaşatan Harman Kardon ses sistemlerinin yanında araçta 30 farklı renk seçeneğinden oluşan ortam aydınlatmaları da  bulunuyor. Bunun yanında tam ekran navigasyon ve yapılandırılabilir Aktif Bilgi Ekranı bulunuyor. Koltuklar ise elektrikli ve hafızalı olarak yapılandırılmış. Ayrıca koltuk ısıtma ve soğutma sistemleri, üç bölgeli iklim kontrol sistemleri de araçta mevcut.

Ayrıca harman Kardon ses sisteminin yanı sıra 30 farklı renk iç ortam aydınlatması da görebilirsiniz. Vw’nin tam ekran navigasyonu gösterebilen son derece yapılandırılabilir Aktif Bilgi Ekranı da vardır. Diğer harika özellikler arasında bellek ayarlarına sahip güç ayarlanabilir koltuklar ve arkadan ısıtmalı koltuklara sahip üç bölgeli iklim kontrol sistemi bulunur.

Güvenlik Sistemleri

Bir otomobil olmazsa olmaz özelliklerden biri de güvenliktir. Çok iyi bir otomobilde olsa güvenlik özellikleri ve aldığı derecelendirme puanları iyi değilse aracın satış oranı bu durumdan olumsuz yönde etkilenir.

Dünya da tüm araçlar NHTSA Tarafından güvenlik testlerine sokuluyor. Arteon bu kurum tarafından teste sokulmadı ancak 2021 Arteon sedan, kısa süre önce Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün en çok beğenilen Top Safety Pick ödüllerinden birini aldı. Yen nesil güvenlik sistemleri ile olumlu sonuçlar almayı bekleyen Arteon bir sürprize imza atmayacak gibi duruyor.

Yeni araçta 360 derece olan bir kamera var. Şerit takip sistemi, seyir kontrolü ve şerit tutma yardımı gibi özellikler Arteon SEL modellerinde standart olarak geliyor. Araçta çarpışma uyarısı, arka çapraz trafik uyarısı, ve acil fren sistemleri gibi özellikler de bulunuyor.

Sürüş Konusunda Tatmin Ediyor

Volkwagen Arteon

Arteon sürüş konusunda şirketin enine, ön motor, önden çekişli düzeni  otomobillerinin paylaşılan modüler tasarım yapısını simgeleyen MQB tabanlı olup da en iyi sürüş dinamiklerine sahip bir otomobil olduğunu söyleyebiliriz. 2.0 litrelik 280 beygir TSI motor çok iyi bir çekiş gücüne sahip. Çekiş seçenekleri arasında bulunan 4 Motion AWD ile kullanıldığında çekiş daha kaliteli ve temiz bir şekilde gerçekleşiyor. Arabayı kullanırken gaz pedalına yüklendiğiniz her saniye araçta meydana gelen değişiklikleri Dijital Gösterge Paneli “Active Info Display” üzerinden kontrol edebileceksiniz.

Volkwagen Arteon’un Kaliteli Özellikleri burada sona erdi. En çok hangi özelik hoşunuza gitti?

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here