Mazda CX-5 2021 İncelemesi: Japon Felsefesi

0
1941
Mazda CX-5 2021

Mazda CX-5 2021 keskin çizgileri, dinamik hatları ve sportif tasarımıyla oldukça etkileyici görünüyor. Markanın SUV sınıfındaki temsilcisi olan Mazda CX-5 2021 modern ve yenilikçi görüntüsüyle övgüyü hak ediyor.  Yeni nesil teknolojilerle donatılmış ergonomik iç yaşam alanı kusursuz bir yolculuk deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Mazda CX-5 2021 modeli hakkında merak edilenleri sizin için cevapladık. 

Yeni Nesil Motor: Performans ve Verimlilik Bir Arada 

Skyactiv Teknolojisi verimliliği ve performansı bir araya getiriyor. 165 PS güç ve 213 NM tork üreten yeni nesil 2.0 litre motor 6 ileri otomatik şanzımanla birlikte sunuluyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan Mazda CX-5  0-100 km hızlanmasını 10,3 saniyede tamamlarken maksimum 188 km hıza hıza ulaşıyor. Şehir içinde 8,4 litre ve şehir dışında 6,1 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan Mazda CX-5 2021 karışık kullanımda ortalama 7 litre yakıt tüketiyor. 1485 kg net ağırlığa sahip olan CX-5 bu boyuttaki bir SUV modeli için oldukça tatmin edici bir  performans sunuyor.

i-ACTIV Dört Tekerlekten Çekiş sistemi saniyede 200 kez çalışan 27 sensör yardımıyla Mazda CX-5 için en zorlu koşullarda mükemmel yol tutuşu sağlar. Sistem yol koşullarını, sıcaklığı, fren yapma ve hızlanma şeklinizi ve diğer faktörleri izleyerek ihtiyaç duyduğunuz çekişi tam ihtiyaç duyduğunuz zamanda sunar.

Mazda CX-5 2021

Şık ve Modern İç Yaşam Alanı 

Mazda CX-5 2021 modelinin sade ve modern iç yaşam alanı yeni nesil teknolojileriyle oldukça konforlu ve keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor. Gösterişten ve abartıdan uzak şık iç mekan tamamen rahatlık ve kullanışlılık üzerine tasarlanmış. Gereksiz hiçbir detayın yer almadığı ergonomik iç mekan sürücünün ve diğer yolcuların huzurlu ve güvenli bir yolculuk tecrübesi yaşamasını sağlıyor.

Nappa deri koltuklar geniş ve rahat yüzey yapısıyla yolcuları sararak benzersiz bir rahatlık sunuyor. Ortopedik koltuklar uzun süreli yolculuklarda bile rahat ve stabil bir oturma pozisyonu sunarak konfordan taviz vermiyor. Sürücü koltuğunda bulunan bel desteği sürücünün her an konforlu bir  sürüş pozisyonunda olmasını sağlıyor. Çift bölgeli otomatik dijital klima ve koltuk havalandırma sistemi sıcak havalarda ferahlamanızı ve yolculuğun keyfini çıkarmanızı sağlıyor. 

Multimedya ekranı maalesef çağın gerisinde kalıyor. Japon otomobillerinin en büyük sorunlarından birisi olan multimedya sisteminin yetersizliği bu arabada da kendisini hissettiriyor. 7 inçlik multimedya ekranı böyle modern ve konforlu bir iç mekana kesinlikle yakışmıyor. 10 hoparlörlü BOSE ses sistemi etkileyici performansıyla multimedya sisteminin açığını telafi ediyor. 

Sürüş ve Güvenlik Asistanları 

Akıllı fren sistemi aracın önüne aniden çıkan ve duran nesneleri algılayarak otomatik fren yapıyor. Özellikle şehir içinde yoğun trafikte gerçekten çok kullanışlı bir özellik olduğunu söylemek gerekiyor. Arka manevra uyarısı park alanlarından çıkarken ve geriye doğru manevra yaparken sürücünün göremediği noktalarda bir nesne olması halinde uyarı vererek güvenliği sağlıyor. 

Gelişmiş şerit takip sistemi Mazda CX-5 2021 modelinin şerit ihlallerinin önüne geçerek güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. Trafik işareti algılama sistemi mevcut hız sınırlarını anlık olarak sürücüye iletiyor. Kör nokta uyarı sistemi sürücüyü aracın kör noktasındaki diğer araçlara karşı uyarıp olası kaza durumlarının önüne geçiyor. 360 derece kamera sistemi ve park sensörleri sürücünün aracı kolay ve güvenli bir şekilde park etmesini sağlıyor. 

Mazda CX-5 2021 Alınır mı ? 

Araba fiyatlarının yükselmesi araç sahibi olmak isteyen kullanıcıları oldukça seçici ve dikkatli olmaya zorluyor. Kullanıcılar en uygun fiyata en iyi aracı alabilmek için yoğun araştırmalar yapıyor. Mazda CX-5 2021 sunmuş olduğu konfor ve performansla övgüyü hak ediyor. Sınıfındaki rakiplerine kıyasla daha sade ve modern bir tasarıma sahip olan bu araç konforu ve verimliliği önceleyen kullanıcılara hitap ediyor. 

Mazda İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here