Elektrikli minibüsü e-JEST ile Avrupa’da ses getirmeyi başaran Karsan’ın yeni istikameti Japonya. Avrupa’daki başarısını Japonya’da da sergilemek için kolları sıvayan marka, Japonya pazarına giren ilk Türk otomotiv markası oldu. Global çapta bir başarı hedefleyen Karsan, Japonya planı için Ekim 2022’de pazarlama çalışmalarına başlamıştı. Bu doğrultuda, ülkenin başarılı şirketlerinden olan ALTECH Co. Ltd. ile distribütörlük anlaşması imzalandı.

Karsan Japonya İşbirliği_1

Karsan ve ALTECH Co. Ltd. arasında sağlanan anlaşma sonrası markanın temsil alanı Kanada’dan Japonya’ya kadar uzanmış oldu. Konu hakkında açıklama yapan Karsan CEO’su Okan Baş, “Avrupa’da elektrikli minibüs pazarının üç yıldır lideri olan e-JEST modelimizin Japonya pazarında da kısa zamanda büyük başarı elde edeceğine inanıyoruz” dedi.

e-JEST ve e-ATAK modelleriyle büyük ilgi gören Karsan, Avrupa’daki toplu taşıma değişiminin bir parçası. Bölge genelinde elektrikli minibüs ve midibüs pazarlarında liderliği kimseye kaptırmayan yerli markamız, dünya çapında bir marka olma yolunda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Yüksek teknolojik özelliklere sahip araçlarıyla öne çıkan Karsan, distribütörlük sözleşmesiyle birlikte sağdan direksiyonlu e-JEST üzerindeki çalışmalarına da hız verecek.

Karsan e-JEST

Japonya’da yapılan pazar araştırmaları sonucunda, kompakt boyutlara sahip olan e-JEST daha çok turizm bölgelerinde ve yaşlı nüfusun bulunduğu şehirlerde talep ediliyor. Üretimin hızla devam ettiği sağdan direksiyonlu e-JEST modelinin lansmanı için Karsan CEO’su Okan Baş bu yılın sonunu işaret etti. Modelin başarısını vurgulayan Baş, “Japonya pazarına girerek Türk otomotiv tarihinde de bir ilke imza atıyoruz. Kanada pazarı ile giriş yaptığımız Kuzey Amerika pazarının ardından dünyanın bir diğer ucundaki Japonya’da da Altech şirketi ile varlığımızı genişletiyoruz. Bu anlaşmayla birlikte Karsan, Avrupa’dan sonra Kanada’dan Japonya’ya kadar çok geniş bir coğrafyada temsil edilir hale gelmiş olacak. Karsan olarak bu bölgelerde hem satış hem de satış sonrası servis hizmetlerimiz ile yer alacağız.” dedi.

Karsan’ın Kuzey Amerika başarısını da daha önce böyle duyurmuştuk.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here