Kompakt araç segmentinde Opel’in başarılı temsilcisi Astra, bir ödüle daha layık görüldü. Gerçekleşen 2023 Red Dot Ödülleri’nde “Ürün Tasarımı” kategorisinde başarı elde eden tasarımlar, Yeni Opel Astra ve serinin station wagon karoserli Astra Sports Tourer aracı oldu. Alman tasarımlarının farkını ortaya koyan Opel Astra Serisi, daha önce de pek çok prestijli ödülün sahibi olmuştu.

Opel’in Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Adams, Yeni Astra’ya dair şu ifadeleri kullandı; “Cesur ve yalın tasarım felsefemiz ile yeni nesil Opel Astra’mız gerçekten parlıyor. Her yeni Opel modeli gibi, Astra da etkileyici Opel Vizör marka yüzüyle yollara çıkıyor ve yenilikçi teknolojiyi duygusal bir tasarımla birleştiriyor. Pure Panel kokpiti de bu prensibe göre geliştirdik. Tamamen dijital Pure Panel, sezgisel olarak kullanılabiliyor ve gerekli olan detaya odaklanılmasını sağlıyor

Ödül serisine eklenen bu başarı öncesinde Opel Astra, 2022 Altın Direksiyon Ödülü, 2022 Yılının Aile Otomobili ve Alman Otomobili Ödülleri’nin (GCOTY) bağımsız jürileri tarafından 2023 Yılının Alman Kompakt Otomobili seçilmişti.

opel astra sarı

Dışta cesur ve yalın bir tasarım diline sahip olan Astraların, yenilikçi Opel Vizör detayıyla ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Pure Panel kokpit ise kullanıcılara, araç içinde tamamen dijital ve sezgisel bir kullanım deneyimi sunuyor. Tasarımın yanı sıra Yeni Astra’da verimli motor seçenekleri mevcut. Bu sayede her zevke ve kullanım tercihine uygun bir Astra bulabilmek mümkün oluyor. Markanın hedefleri arasında ise çevreci sürüş özellikleri yer alıyor. Bu hedef doğrultusunda seride yer alacak yeni tamamen elektrikli Astra Elektrik yakında yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Opel’in elektrikli araç modellerini öğrenmek için “Opel Elektrikli Araçlarıyla 2023’te İddialı” başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here