Dış koşullar nedeniyle araç yüzeyi zarar görebiliyor. Bunun önüne geçmek ve aracınızı dış etkilerden korumak için çeşitli koruma yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemlere dikkat edildiğinde ise uzun vadede bakım ve onarım ücretlerinden tasarruf etmek mümkün. Aracınızın ilk günkü halini korumak için kullanabileceğiniz yöntemlerden biri de yüzey kaplama ve film uygulamalarıdır. Özellikle araç seyir halindeyken en çok zarar gören ve tehdide açık parçası kaputtur. Kaputu korumak için kaput koruma filmi kullanılır ve bu sayede asit, böcek, sinek ve taşların araç kaputuna zarar vermesini önler. Sizde kaput koruma filmi kullanmak istiyor ve yaptırırken nelere dikkat etmeliyim diye merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Kaput Koruma Filmi Ne İşe Yarar?

  • Aracınızın kaputunu güneşin zararlı ışınlarına karşı korur. Bu sayede araç boyasını ilk günkü gibi kalır ve renginin açılmasını önler.
  • Kaputun içerisine giren böcek, kuş pisliği, asit ve minerallerin yaratacağı zararlar önlenir.
  • İnce kum ve taşların kaputa girip oluşturabileceği çiziklerin oluşmasını engeller.

Kaput Koruma Filmi Nasıl Uygulanır?

 

kaput koruma filmi

Koruma filmi uygulaması son derece profesyonellik isteyen bir iştir. Kaput şeklinin köşeli olmasından dolayı uygulaması son derece zordur. Bu nedenle işin uzmanından yarım almak daha doğru olacaktır. Fakat yine kaput filmi uygulamasının nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız sizin için birkaç maddede açıkladık;

  • İlk önce filmin uygulanacağı bölge iyice temizlenir ve pürüzlerden arındırılır.
  • Temizlenmiş ve pürüzlerden arındırılmış yüzeye kaput filmi yapıştırılır. Ardından film yüzeyi üzerinde oluşan hava kabarcıkları ıspatula yardımı ile giderilir.
  • Hava kabarcıklarının giderilmesinin ardından kaput koruma filminin fazla yerleri kesilir. Son aşamada kaput üzerine ısı tabancası uygulanır ve daha iyi tutması sağlanır. Tüm bu işlemler yaklaşık 2 saat sürer.

Kaput Kaplama Boyaya Zarar Verir Mi?

Kaput koruma folyolarının araca zarar vermeyen özel bir yapısı vardır. Kolay uygulamasının dışında sökülme işlemi de oldukça kolaydır ve iz bırakmadan sökülür. Aksine boyanın dış etkilerden korunmasını sağlar.

Kaput Filmi Kaç Yılda Bir Yapılır?

 

kaput koruma filmi

Kaput filmi mutlaka uzmanlar tarafından kaput boyutlarına göre titiz bir şekilde uygulanmalıdır. Aksi takdirde kenarlardan atma yapabilir, çatlayabilir ve içerisine toz birikebilir. Yılda bir kez pasta cila uygulanırsa ilk günkü haline gelebilir ve kaliteli bir kaput filminin ömrü 5 yıldır. Fakat eski teknoloji PPF kaplamalarının ömürleri yaklaşık olarak 2 yıldır.

Araç kaputunun içerisindekiler aracın kalbini oluşturur. Sizde araç kaputunun içerisindekileri detaylı incelemek ve daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here