İstanbul Trafiği En Çok Nerelerde Kitleniyor ?

0
3527

İstanbul trafiği, zaman zaman hayat enerjimizi çeken dünyanın en yoğun 10 şehir trafiği arasında yer alan karmaşa. İstanbulluların artık onunla beraber yaşamaya alışmış olsa da belli başlı yerlerdeki trafik yoğunluğu her daim can sıkıyor. Sizler için İstanbul trafiğinin en çok kilit olan ve sürücüleri zorlayan yerlerine bakacağız.

İstanbul Trafiği

Sürekli artan nüfus ve tabiki bununla beraber gelişen araç sayısı ile beraber İstanbul trafiği devamlı yoğunlaşmaya devam ediyor. Hele bir de yolda araç arızası varsa ya da yol çalışması işte o zaman kontak kapatma seviyesine kadar gelebiliyor durumlar. Genel anlamıyla günün her saatinde bir İstanbul’un bir yerlerinde trafik ilerlemez hale geliyor. Ancak bazı yerlerde artık kronik şekilde inanılmaz bir trafik oluşabiliyor ve ilerlemez bir hal alabiliyor. İşte bu kilit noktaların listesini yaptık.

Sabah Saatlerinde Kilit Noktalar:

  1. Altunizade D-100 bağlantı noktaları genellikle 35-40 dakikaları bulan trafik sıkışıklığının olduğu yerlerden biridir. Çok kısa bir mesafeyi bile zaman zaman 1 saate aşılamaz kılan bir yoğunluk.
  2. Mecidiyeköy Viyadüğü ve altgeçit kısmı İstanbul’un en kilit yerlerinden birisi. 4-5 kilometre uzunluğunda kuyruklar oluşuyor ve köprüye yada Beşiktaş-Levent yoluna bağlanmak 1 saati geçebiliyor.
  3. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönüne doğru Ortaköy’den başlayan 3-4 kilometre araç kuyrukları, yarım saati aşkın süre trafikte beklemenize neden olabilir.
  4. Harem çevresi, işe giderken ekstra sizin geç kalmanıza neden olabilecek diğer bir yer.
  5. Eminönü ve Karaköy de en fazla 10 km hız ile en az yarım saat çile çekmeniz gereken bir diğer yer. İstanbul’un eski ve yoğun bu bölgeleri sabah saatlerinde çok zorlayıcı olabiliyor.
  6. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne iki yönden de bağlantı yolları sizi yolda saatlerce bekletmeye müsait bir başka konum.
  7. Şile Otoyolu’na bağlanmak için yaklaşık 1.5 kilometrelik mesafeyi 40 dakika kadar beklemeniz gerekmekte.

İstanbul trafiği

Akşam Saatlerinde Kilit Noktalar:

  1. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne bağlanmak ve Avrupa’dan Anadolu yönüne geçmek için oluşan kilometrelerce uzunluktaki araç kuyruğu
  2. Sarıyer-Levent yönünden zincirlikuyu yönüne doğru Büyükdere Caddesi, 2 dakikada geçmeniz gereken mesafeyi 45 dakikada aşamayabilirsiniz
  3. Ataköy yönüne doğru Kennedy Caddesi bir diğer yoğun trafik noktası oluyor.
  4. Eminönü Feribot İskelesi bölgesinde de akşam saatlerinde İstanbul trafiği rahatça hissedilebilir. 10-15 kilometre hızla uzunca bir süre sadece kırmızı fren ışığını izleyerek gidebilirsiniz.
  5. Yenikapı ve Zeytinburnu sahilyolu
  6. Mecidiyeköy akşamları diğer bölgelere nazaran daha iyi olsa da trafikte minimum yarım saat bekleme süresinin altına düşemiyor. Hatta Mecidiyeköy için kronik trafik sorunlusu diyebiliriz belki de.

İstanbul trafiği

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here