İskoçya’da İkinci El Elektrikli Otomobiller İçin Faizsiz Kredi

0
954
şarj

Elektrikli otomobiller artık modern hayatın bir parçası olma yoluna girdi. Bir süredir İskandinav ülkeleri başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri elektrikli otomobile sahip olmak isteyen vatandaşları için çeşitli teşvikler sunuyor. Bazı ülkeler motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutmayı seçerken Almanya, İsveç, İrlanda gibi ülkelerde ise satın alma sırasında teşvikler veriliyor.

İskoçya’da ise bu durum biraz daha farklıydı. Hali hazırda İskoç Hükümeti sıfır otomobiller için £35.000 tutarında sıfır faizli kredi veriyordu. Ayrıca elektrikli motorsikletler veya mopedlerde de £10.000 tutarında yine sıfır faizli kredi seçenekleri sunuluyordu. Eylül ayının sonundan itibaren İskoçya vatandaşları ikinci el araçlar için de sıfır faiz ile kredi kullanabilecek.

İskoçya Hükümeti’nin almış olduğu ‘Taşımacılıkta Düşük Karbon Salınımı’ projesi kapsamında şu ana kadar sıfır elektrikli otomobiller ve elektrikli motorsikletler için 85 milyon £ tutarında kredi dağıtıldı.

Artık ikinci el  elektrikli otomobiller için de geçerli

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamaya göre hükümet yetkilileri bu kredinin kapsamının genişletilerek kullanılmış araçlar için de geçerli olacağını açıkladı. Kullanılmış araçlar için bu kredi £20.000 ve 5 yıl içinde geri ödemesi yapılabilir.

Ulaşımdan sorumlu kabine sekreteri Michael Matheson’a göre: ”Bu değişiklik daha fazla insanın veya işletmenin düşük karbon salınımlı ve modern araçlara erişimini kolaylaştıracak”.

Michael Matheson aynı zamanda elektrikli araçlar yıldan yıla ucuzlama eğiliminde de olsa hala vatandaşlarımızın çoğu için yüksek kaldığını belirtti ve 2032 yılını dizel veya benzinli otomobil ve kamyonetlere olan ihtiyacın düşürülmesi için bir hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Elektrikli Otomobiller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here