İkinci El Araç Piyasası Bayram Öncesi Hareketlendi

0
1160

İkinci el araç piyasası Kurban Bayramı öncesinde hareketlilik kazandı. Kurban Bayramına sayılı günler kala ikinci el araçlara taleplerde artış oldu. Tedarik zincirinde meydana gelen sıkıntılar sebebiyle sıfır araç piyasasında sorunlar yaşanmakta. Diğer yandan ise ikinci el araç piyasası bu yılın ilk 5 ayında geçtiğimiz yıla göre yüzde 38 oranında artış yaşadı.

 Sıfır Araç Talebi İkinci El Araç Piyasasına Kaydı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Kurban Bayramı öncesinde ikinci el araç piyasasında hareketlilik yaşandığını belirtti. Diğer yandan ise Erkoç, ikinci el araç fiyatlarında artış olduğunu söyledi.

Piyasayı değerlendiren Erkoç, TÜİK verilerine göre ikinci el araç satışında bu yılın ilk 5 ayında geçtiğimiz yıla göre yüzde 38 oranında artış yaşandığını söyledi. Bununla beraber sıfır araç üretiminde ve tedarikinde sorunlar devam etmekte. Bu sebeple de kullanıcıların ikinci el araç alımına yöneldiğini açıkladı.

İkinci El Araç Piyasası

Sıfır Otomobillerde Maliyet Yüksek

Aydın Erkoç, sıfır otomobillerde maliyetlerin çok yüksek olduğunu söyledi. Ayrıca ikinci el araçlarda da artan taleplere ve yükselen maliyetlere bağlı olarak araç fiyatlarının da arttığını ekledi. En düşük sıfır aracın şu an 400 bin TL olduğunu belirten Erkoç, ‘’400 bin liranız olsa bile bayiye gittiğinizde aracı bulamıyorsunuz. Sipariş verip sıraya giriyorsunuz ve araç hangi gün gelirse o günkü satış fiyatı ile alabiliyorsunuz. Bu noktada meslekle alakası olmayan kişiler de piyasayı yükseltiyor. Gidip bayilerden araçları alıyorlar, 400 bin TL olan aracı 450 – 500 bin TL’ye satışa çıkarıyorlar. Fiyat dengesizliğine sebep olan faktörlerden birisi de bu’’ dedi. Ayrıca Aydın Erkoç, bayram öncesinde araç alacak vatandaşlara alımlarını kurumsal ve güvenilir yerlerden yapmalarını tavsiye etti.

Sıfır Araçlarda Çip Krizi Çözülürse İkinci El Araçların Fiyatları da Düşebilir

Otomotiv sektöründe Dünya’nın içinde bulunduğu güncel sorunlar büyük etkiler yaratmakta. Rusya-Ukrayna Savaşı gibi etmenler sektörü etkiliyor. Ukrayna otomotivde önemli bir role sahip. Ukrayna otomotiv sektörüne kritik parçalar üreten bir ülke. Çip krizinin çözülmesi durumunda piyasaya daha fazla sıfır araç girecek. Bu durumda ikinci el araç fiyatlarının da düşebileceği öngörülüyor.

 

İkinci El Araç İlanları İçin Tıklayın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here