Hyundai Kona 2022’de Yeni Bir Yüze Kavuşuyor

1
3176
Hyundai Kona 2022'de Yeni Bir Yüze Kavuşuyor

Hyundai Kona

İlk olarak 2017 yılında elektrikli küçük SUV araç olarak üretimine başlanan Hyundai Kona Electric, Koreli firmanın elektrikli otomobil piyasasındaki en güçlü kozu gibi görünüyor. İsmini Hawaii’nin Kona bölgesinden alan araç tam da bu ruhu yansıtıyor. Çevre dostu, sportif ve rahat bir araç olarak ön plana çıkan Hyundai Kona her sene tasarımını da geliştirerek elektrikli otomobil piyasasındaki yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor.

hyundai kona menzili

İşte Karşınızda 2022 Hyundai Kona

Yeni Kona’nın dış görüntüsünde çok büyük değişiklikler yapılmamış gibi görünüyor. Temel tasarıma bağlı kalınarak ön farlarda ve aracın ön ızgara bölgesinde yapılan değişikler araca daha spor bir görünüm kazandırmış. Yan ve arkada ise daha ufak dokunuşlarla aracın daha yumuşak hatlı bir görünüme kavuşması sağlanmış. Bu sayede Kona, genel olarak alıştığımız sert hatlı SUV araçlara alternatif bir araç olacak gibi görünüyor.

Asıl büyük değişiklikleri aracın iç tasarımında yapan Hyundai firması dijital gösterge kümesinin boyutunu 10.25 inçe kadar çıkarmış. Ayrıca temel bilgi ekranında da 8 inçlik bir ekranı tercih eden Koreli firma bu ekranı da az da olsa büyütebilmiş. Temel bilgi ekranı sayesinde kablosuz olarak Apple cihazlara Apple CarPlay aracılığıyla, Android cihazlara ise Android Auto aracılığıyla bağlanabiliyor. Bu sayede aracınız telefonunuzla entegre bir biçimde çalışıyor.

Menzili Ne Kadar?

Kona 2022 modeli şimdilik yalnızca Avrupa piyasası için tanıtıldı. Amerikan piyasasına özel birkaç dokunuş ya a menzil iyileştirmesi yapılıp yapılmayacağı ise hala açıklanmış değil. Hyundai firması 2022 yılı için Kona modelinde herhangi bir menzil iyileştirmesine gitmeyecek. Aracın menzili 258 mil yani yaklaşık  415 kilometrelik bir menzile sahip. Bu şehir içi kullanımlarında kullanıcılara büyük avantaj sağlıyor. Gelecekte ise bu menzilde ne gibi değişiklikler yapacakları merak konusu.

Amerika’da iyi satış rakamları yakalamış gibi görünen Kona her yıl bir önceki yıla göre daha iyi satış yapıyor. Ancak ülkemizde hala yeterli ilgiyi görebilmiş gibi görünmüyor. 2019 rakamlarına göre en çok satan SUV araçlar sıralamasında onunculukla yetinen Hyundai firması bakalım yapacağı yenilikler sayesinde Türkiye ve Avrupa piyasasında da daha iyi rakamlar yakalayabilecek mi?

İkinci El SUV Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here