Hyundai, Ioniq 6 Sedan ve Ioniq 7 SUV’nin teknik özelliklerini onayladı. Açıklamalara göre her ikisi de 483+ km menziline sahip olacak. Hyundai, sürpriz bir hareketle ABD’ye özel Ioniq 5 için bir medya brifingi sırasında gelecek modellere dair bazı açıklamalar yaptı. Ek olarak yapılan bu açıklamalar sadece ABD’yi içermiyor ve genel bir takım yenilikleri kapsıyor.

Hyundai, Ioniq 6 Sedan ve Ioniq 7 SUV Teknik Özelliklerini Onayladı

Marka yaklaşan Ioniq 6 ve Ioniq 7 hakkında ayrıntıları açıkladı. “Daha fazlası” olduğunu söyleyen şirket, Ioniq 6’nın 2022’nin sonlarında geleceğini bildirdi. Marka ayrıca orijinal Ioniq’in yerini alacak bir “ikincil birim lideri” olacağını söyledi. Ioniq modelleri, Prophecy konseptiyle ön izlendi. Yaklaşık olarak Sonata ile aynı boyutta olan orta büyüklükte bir premium sedan olacak. Ioniq 6, eGMP platformunu temel alacak ve 73 kWh pil paketinin yanı sıra iki farklı güç aktarma organına sahip olacak.

Hyundai, Ioniq 6 Sedan ve Ioniq 7 SUV Teknik Özelliklerini Onayladı

İlki, 21.5 beygir gücünde (160 kW / 218 PS) üreten tek bir elektrik motoruna sahiptir. İkincisi 308 beygir gücünde (230 kW / 313 PS) birleşik güç geliştiren çift motorlu bir güç aktarma sistemine sahiptir. Ioniq 6’nın ayrıca 483 km (300 mil) üzerinde bir menzile sahip olması hedefleniyor. Hyundai, 2024’ün başlarında “aile odaklı” Ioniq 7’yi tanıtacak. Bu araç Palisade ile hemen hemen aynı boyutta tasarlanmıştır. Ayrıca altı ve yedi kişilik oturma konfigürasyonlarına sahip üç sıralı bir crossover olacak.

Sunumda dört tekerlekten çekişin isteğe bağlı olacağı belirtildi. Şirket yalnızca 308 beygir gücü (230 kW / 313 PS) kombine çıkışa sahip çift motorlu bir güç aktarma sisteminden bahsetti. Ayrıca Hyundai, Ioniq 7’nin hedeflenen 483 kilometreden (300 mil) daha fazla menzile izin vereceğini ekledi. Marka aracın 100 kWh pil paketine sahip olacağını bildirdi. Ayrıca bu yüksek menzili bu pil paketi sayesinde sağlayacağını ekledi.

Hyundai, Ioniq 6 Sedan ve Ioniq 7 SUV Teknik Özelliklerini Onayladı

Hyundai, “kamyonlar ve SUV’lerin ABD pazarını ele geçirdiğini” belirtti. Ayrıca bu SUV trendi Avrupa pazarına da yayılmış durumda. Bu yüzden Hyundai Ioniq 7 için büyük umutlar besliyor. İlk elektrikli araçlar sedanlar ve hatchback’lerdi ancak şu sıralar SUV’lerin popülerliği artmaya devam ediyor. Şirket, “Elektrifikasyon konusunda ciddi olan herhangi bir OEM, SUV’lara yönelik bu segment değişimini göz ardı edemez.” dedi.

İkinci El Hyundai İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here