Bilindiği üzere bir teknoloji ürünleri ve özellikle cep telefonu markası olan Huawei, otomobil üretimine de başlamıştı. Markanın AITO M5 adı ile tanıtılan elektrikli SUV modeli 6000’den fazla ön sipariş almıştı. Huawei, modelle ilgili bazı önemli açıklamalar yaptı. Söz konusu açıklamada otomobil, Mart 2022’den itibaren satışa sunulacak.
Marka, kısa bir süre önce bir etkinlik düzenleyip, AITO M5 isimli ilk otomobilini tanıtmıştı. Anı zamanda bu otomobil için verilen ön sipariş sayısını da açıklamıştı. 2022 yılı içerisinde teslimatı yapılması planlanan bu SUV için verilen söz tutuldu. 6000 adetten fazla ön sipariş alan Huawei AITO M5 için sevkiyat tarihleri açıklandı.
Huawei’nin nasıl TOGG’dan daha önce üretilebildiğini merak ediyorsanız; merakınızı giderelim. Bunun sebebi otomobil üretimi yapan SERES ile yapılmış olan ortaklık. Kısacası; Huawei, direkt hazır sistemler ve fabrikalar üzerinden ilerledi. Bu sayede de üretim çok hızlı oldu.
AITO M5 iç mekan

AITO M5 Vaatleri

Yeni Huawei AITO M5, bildiğimiz elektrikli otomobiller gibi değil. Aslında bu otomobil hibrit bir sisteme sahip. Ancak hibrit motorlu da diyemeyiz. Çünkü otomobil, yakıttan elektrik üretiyor. Ve ürettiği bu elektrik ile hareket ediyor. Yani Huawei AITO M5 için elektrikli bir otomobil diyebiliriz. Bu otomobile sahip kişiler, yakıt doldurmak için diğer içten yanmalı araç sahiplerinin yaptığı gibi benzin istasyonlarına gidecekler.

Mart 2022’den itibaren yollarda olacak olan AITO M5’de, 40 kwh kapasiteli bir batarya mevcut. Söz konusu batarya, % 20 olan bataryayı % 80’e yalnızca 45 dakika içerisinde  çıkarabiliyor. Otomobilin bataryası aynı zamanda benzinle de desteklenmiş. Menzili ne dersiniz ? Biz söyleyelim: 1.100 kilometrenin üzerinde. Belirtmeliyiz ki benzer araçlar bu kadar yüksek menzile sahip değiller.

AITO M5

Tasarımı

Huawei AITO M5 için teknik özelliklerinden bahsettik. Bu yeni otomobil, teknik özelliklerinin yanında konforuyla da dikkat çekiyor. Üstelik otomobilin iç hacmi de hem sürücü hem de yolcular için benzersiz bir tecrübe vaat ediyor. AITO M5, tamamen hayalet gösterge ekranına sahip. Aynı zamanda multimedya ekranı da % 90 ekran/gövde oranına ve 15,9 inç büyüklüğüne sahip. Söz konusu ekran kullanıcısına 2K çözünürlük sunuyor. Bahsettiğimiz bu multimedya ekranı, HarmonyOS işletim sistemi ile çalışıyor.

Huawei AITO M5

Huawei AITO M5 Donanımları

Huawei’nin oldukça dikkat çeken yeni ve ilk elektrikli SUV modeli, birden fazla donanım seçeneği ile satışa sunuluyor. Bunlar:

  • Arkadan itişli standart model (fiyatı: 40.000$)
  • 4×4 severler için özel bir versiyon (fiyatı: 44.000$)
  • Tüm teknolojik özelliklerin üst düzey tutulduğu amiral gemisi (fiyatı: 50.000$)

Bütün bu özelliklerini saydığımız, Huawei’nin yeni ve ilk otomobilinin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ne yazık ki bilinmiyor.

Sıfır Km Otomobil Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here