Gümrükten Satılık Motosiklet ve Araç!

2
15880

Gümrükten araç ve motosiklet satın almak, son dönemde sıfır ve ikinci el piyasasındaki fiyatların yükselmesi ile birlikte, daha yüksek modelli ve pahalı arabaları , uygun fiyata satın alma düşüncesi ile pek çok kimsenin gündemine geliyor.

gümrükten

İcraya çıkartılan araçlar, ihale edilerek açık artırma ile satışa çıkartılıyor.

Peki nasıl gümrükten bir araç veya motosiklet satın alınır ?

Bugün sizler için gümrükten araç ve motosiklet almak konusu ile ilgili bir derleme yaptık.

1E- İhale Sistemi Nedir ?

E-ihale sistemi gümrüğe takılan ve aklınıza gelebilecek her türlü araç ve eşya için kurulmuş ve internet üzerinden yönetilip takip edilen bir sistemdir.

Ev eşyaları, antika arabalar, lüks arabalar, karavanlar, gibi aklınıza gelebilecek her türlü şey gümrüklere takılıp, devlet eliyle yasal olarak satışa sunulabiliyor.

2Gümrükten Kimler Araç Satın Alabilir ?

Tüm T.C vatandaşları bu ihalelere katılabilir. Belirlenmiş olan teminatı yatırmak tek kural olarak belirlenmiş durumdadır. Yatırmış olduğunuz teminat , dosya masrafı gibi düşünülmesin, ihale bittikten sonra aracı, motosikleti veya ihale konusu ne ise ister almış olun ister almamış, teminatınızı geri alabilirsiniz.

3Gümrükten Araç Almak İçin Ne Yapmam Gerekiyor ?

E-ihale sitesine T.c kimlik numaranızla üye olmanız ve teminat iadenizi alabilmek için banka hesap numaranızı girmeniz gerekiyor.

4Araçlar Gümrüğe Nasıl Gelir ?

Araçların ve motosikletlerin veya eşyaların çok çeşitli sebeplerle gelebildiği görülmüştür. Elbette temel sebep olarak , gümrük vergisi ödenmemiş veya eksik olan araçlar olarak düşünebiliriz.

Örnek olarak , sıfır kilometre olarak söylenen ancak kilometrelerinin sıfır olmadığı anlaşılan araçlar, yasa dışı yollarlar getirilip devlet tarafından el konulan araçlar gibi uzun bir liste sıralanabilir.

Bu konuyu iyi araştırmak ve ihale usullerini daha detaylı öğrenmekte fayda var .

Son dönemde bu iş meslek edinip sizin yerinize ihalelere giren şirketlerde oluşmaya başladı.

Önemli olan araçların kondisyonlarına bakmak ve ihalelerde kendinizce belirlenen ve aracın piyasa değerine göre yükselteceğiniz tavan fiyatı belirlemeniz.

Açılış fiyatının iki katına belki daha fazla bedeller ile satılan araçlar oluyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here