Gümrükten Araba Almak Mantıklı mı ?

2
14539
Gümrükten Araba Almak

Son dönemlerde araba fiyatlarının hızla artması araç sahibi olmak isteyen kullanıcıları Gümrükten Araba Almak gibi çeşitli alternatif arayışlara yöneltti. Uygun fiyatlı araba sahibi olmak isteyen kullanıcılar resmi ve özel kurumlar tarafından gerçekleştirilen ihale sistemlerine yönelmeye başladı. Bu kurumların en başında Ticaret Bakanlığı’nın E-İhale sistemi geliyor.

Gümrükten araba alınır mı?

Gümrükten araba almak isteyen ancak aklında bazı soru işaretleri olan kullanıcılar araç almadan önce tereddüt yaşıyor. Bu içeriğimizde gümrükten araba almak konusunda tüm noktalara detaylı bir şekilde değineceğiz. Öncelikle bu soruya cevabımız evet alınabilir. Ancak her ticarette olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır.

Gümrükten Araba

Almak istediğiniz aracı açık arttırma ile satışa çıkaran ihale kurumunu araştırmalı ve ihaleye konu olan araçların durumundan emin olmalısınız. Gümrükten daha önce araç almış kullanıcıların yorumlarından faydalanarak daha önce bu süreçleri bire bir yaşamış kullanıcıların tecrübelerinden istifade etmelisiniz.

İhale platformlarını karşılaştırarak almayı düşündüğünüz aracın açılış fiyatlarını ve güncel piyasasını analiz etmelisiniz. Size en uygun gelen ve güvendiğiniz bir platformdan kolay bir şekilde online ihaleye katılarak araç sahibi olabilirsiniz.

Gümrükten araba nasıl alınır?

Son dönemlerde sayıları artan ihale platformları kullanıcılar için çok sayıda seçenek ve rekabet avantajı sağlamaktadır. Ticaret Bakanlığı, bankalar, sigorta şirketleri ve özel ihale platformları açık arttırma ve teklif usulü ile araç satışı yapmaktadır. İhale üzerinden araç satan kurumun belirlediği teminat bedelini yatırarak mevcut araç ihalelerine katılabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı E-İhale internet sitesinden kolay ve hızlı bir şekilde sisteme kayıt olarak açık olan tüm ihalelere hızlı bir şekilde teklif verebilirsiniz. Teklif verdiğiniz ihalenin herhangi bir sebepten dolayı iptal edilmesi durumunda yatırmış olduğunuz güvence bedeli tarafınıza iade edilir. 

Almak istediğiniz aracın açılış fiyatı üzerinden belirlenen teminat bedelini yatırdıktan sonra minimum açılış fiyatının üstünde teklif vererek ihale sürecine dahil olabilirsiniz. İhaleyi yapan kurum tarafından belirlenen açılış fiyatı üzerine yapılan teklifleri şeffaf bir şekilde görebilir ve fiyat stratejinizi bu doğrultuda belirleyebilirsiniz.

Teklif verdiğiniz araç ihalesini kazanmanız durumunda ihaleyi düzenleyen kurum tarafından belirtilen şartları yerine getirdikten sonra aracınızı hızlı bir şekilde teslim alabilirsiniz.

Gümrükten araba almak mantıklı mı?

İhaleden araç almak bazı durumlarda güncel araç piyasasının altında fiyatlara araba sahibi olmanızı sağlayabilir. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı önemli konular var. Öncelikle ihalesine katılacağınız aracın sağlamlığından ve mekanik durumunun iyi olduğundan emin olmalısınız. Daha sonra ihaleye konu olan aracın görüntülerini ve varsa expertiz raporunu detaylı bir şekilde incelemelisiniz.

Aracın minimum satış fiyatını başka platformlar ile karşılaştırmalı ve size en uygun olanı seçmelisiniz. Ayrıca ihalenin gerçekleştiği kurumun garajına giderek teklif vermek istediğiniz aracı yakından görüp daha somut bir şekilde fikir sahibi olabilirsiniz.

Almak istediğiniz arabanın genel durumunu inceleyerek varsa hasarlarını tespit etmelisiniz. Arabanın onarılması gereken parçalarını araştırıp onarım fiyatları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.  Bu noktalara dikkat ettikten sonra belirlediğiniz bütçe ile almak istediğiniz araca teklif vererek ihaleye katılım sağlayabilirsiniz.

Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra piyasa fiyatının altında bir bedelle hayalinizdeki otomobilin sahibi olabilirsiniz.

Gümrük E-İhalesine Katılma Şartları 

Elektronik ihale sistemine 18 yaşını doldurmuş ve medeni hakları kullanma ehliyetine sahip herkes üye olup ihalelere katılabilir.

E-ihaleye katılabilmek için Ticaret Bakanlığı E-İhale sisteminde yer alan üyelik formunun doldurularak sisteme üye olunması zorunludur. Kullanıcı, üyelik formunu doldurarak sisteme kayıt olmasıyla bu formda yer alan bilgilerin tam, doğru, kendisine ait olduğunu taahhüt etmiş ve formda yer alan şartları kabul etmiş sayılır.

İkinci El Araba İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here