Ucuz Yakıt Kullanmak, Aslında Daha Maliyetli !

3
4579

Ucuz benzin veya mazot kullanmak , maalesef ülkemiz yakıt fiyatlarını düşününce ister istemez herkesin yöneldiği bir durum haline geldi. Sürekli çok zam ve az indirim haberleri dolayısıyla , kullanıcılar akaryakıt alırken kaliteden ziyade fiyat konusu belirleyici oluyor.

Bugün sizler için akaryakıt kalitesi ile alakalı bir içerik derledik.

1İyi veya Kötü Yakıt Farkı Nasıl Anlaşılır ?

Çoğu söylem şöyledir ki : ” Bütün yakıtlar aynı pompadan çıkıyor , ne kadar farklı olabilir ki !” Genel kanı bu olmasına rağmen kötü yakıt kullanımı sonucu aracınızda ciddi sorunlara neden olacak problemler yaşayabilirsiniz.

Başka bir söylem ise : ” Ben hep en bilindik firmadan alırım yakıtımı…” Bu söylem aslında daha doğru bir sonuç doğuracaktır.

Akaryakıt satıcıları elbette ham petrol üzerine kendi mühendislik üretimi olan katkıları eklemekte ve bu sayede hem motor ömrü hem de tüketim verimliliği açısından maksimum performans gösterecek yakıtı müşterilerine sunmak üzere çalışmalar yapıyorlar.

Dünyanın en çok para kazanan firmaları listelerinde , petrol şirketlerinin de olduğunu düşünürsek pastadan büyük bir pay alan bu endüstri için her akaryakıtın kalitesi aynıdır demek pek te doğru olmayacaktır.

İyi bir yakıt kullandığınız zaman farkı anlamanız birkaç depo kullandıktan sonra olacaktır. Motor sesinin daha düşük olması, bir depo ile yaptığınız kilometrenin daha uzun oluşu ve aracınızın duman atma durumu ile bir iyileşme fark ederseniz , aynı yakıtı almaya devam edebilirsiniz.

yakıt

Kötü yakıt almanız durumunda ise , araçlardaki en pahalı parçalardan birisi olan yakıt pompanız ile ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu da akaryakıt pompa fiyatından yapabileceğiniz ekonominin size çok daha masraflı olarak geri dönüşü anlamına gelecektir.

Kötü yakıt kullanmanız durumunda, yakıt filtreniz erken deforme olur, aracınız tekler veya duman atabilir. Çok büyük fiyat farklı olması durumunda dikkatli olmanızda fayda var çünkü; Çokça duyduğumuz haberlerden biri, yakıt içerisine su karıştırılmasından dolayı araçların büyük masraflar doğuracak arızalar vermesidir.

yakıt

Günümüzde kötü niyet kullanmak isteyen akaryakıt istasyonlarında böyle durumlar meydana gelmektedir.

2Akaryakıt Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

Yakıt alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri , çeyrek deponun altına inmeden yakıtımızı tekrar doldurmak olabilir.

Araç deposunun dibinde zamanla yabancı maddeler , tortular oluşabilir. Eğer araç deponuzdaki yakıtı sonuna kadar kullanmak isterseniz deponun dibinde oluşan yabancı maddeler filtreye kadar gelir, bu filtrenizin erken yıpranmasına ve eğer filtreden geçen tortular yanma odasına kadar gelecek olur ise enjektörlerinizde tıkanmalara sebep olabilir.

Bilindik yerlerden akaryakıt almak her zaman sizin faydanıza olacaktır. Deponuzu da çok bitirmemeye özen gösterin.

yakıt

Sahibinden Satılık Araba İlanları

Tekerinize taş değmesin.

 

3 YORUMLAR

  1. Her zaman çeyreğe gelmeden depomu dolduruyorum ve hep aynı yerden almaya özen gösteriyorum. zaman zamanda enjektör katkısı koyuyorum. faydası var arkadaşlar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here