Ford E Transit Tanıtımı Gerçekleştirildi

0
1943

Kocaeli Gölcük’ten tüm Avrupa’ya! Ford geçtiğimiz günlerde yaptığı global lansman ile tam elektrikli ilk ticari aracı olan Ford E Transit’i Türkiye’de üreteceğini açıkladı. 350 kilometrelik bir menzile sahip olan Ford E Transit, 2022 yılında yollarda olacak.

ford e transit

Ford E Transit

Ford, ticari filo sahiplerinin kargo operasyonlarını daha makul giderlerle yönetmelerine yardımcı olmak amacıyla popüler olan Ford Transit’in tamamen elektrikli versiyonunu tanıttı. Ancak E-Transit, son yıllarda piyasaya sürülen çoğu elektrikli araçtan daha küçük bir bataryaya ve daha az menzile sahip olacak. Buna rağmen Ford yetkilileri; 350 km’lik menzilin yeterli olacağı yönünde açıklamalar yaptılar, bunun ne kadar doğru olduğunu 2022 yılının bahar aylarında göreceğiz. Ancak bataryanın yalnızca paketi Gölcük Otosan’da yapılacak. Batarya hücreleri Polonya’dan getirilecek ve elektrikli motoruysa ABD’de üretilecek.

ford e transit

Özellikle koronavirüs salgınının insanlığı alıştırdığı online alışveriş döneminde kargo firmalarına büyük iş düşüyor. Kargo şirketleri ise giderek artan taleplere karşılık verebilmek adına, filolarını genişletme ihtiyacı duyuyorlar. Geleneksel içten yanmalı motorların doğaya verdiği bunca zarar da göz önünde bulundurulduğunda ortaya büyük bir sektör çıkıyor, elektrikli kargo araçları. Bu boşluğu çok değerlendiren Ford, 76 kWh pili sayesinde Dünya’yı büyük bir kirlilikten kurtaracak ve bunu Kocaeli’nde yapacak.

Çok konuşulan yetersiz menzil ile ilgili Ford’un elektrikli kamyonlar ve ticari araçlar için küresel pazarlama müdürü olan Yaroslav Hetman, müşterilerin “Roket gemisi hızlanmasını aşan, inanılmaz derecede yüksek menziller arıyorlar ancak ticari müşterilerle konuştuğunuzda, olaylara iki mercekten bakıyorlar; toplam sahip olma maliyeti ve güvenlik.” olduğunu söyledi. Yaptıkları araştırmalar neticesinde de bir Ford Transit kullanıcısının günlük ortalama 120 kilometre yol yaptığını da ekleyen Ford pazarlamacıları, bu noktada büyük bir “Keizen” dersi vermiş gibi görünüyorlar.

ford e transit

Amerikan Motorunun Özellikleri

Pro Power Onboard adlı sistemi ile Ford E-Transit, müşterilerin testere gibi çeşitli aletlerini şarj etmesine yardımcı olmak için 2,4 kilowatt’a kadar kullanılabilir güce sahip bir mobil jeneratöre dönüşebiliyor. Ayrıca Amerika’da üretilecek olan elektrikli motorun 266 beygirlik güç 430 Nm tork üretmesi bekleniyor. %100 şarj olması 8,2 saat süren E-Transit’in hızlı şarj özelliği kullanıldığında %15’ten %80’e sadece 30 dakikada şarj edileceği iddia ediliyor.

Ford E-Transit Fiyatı

İlk aşamada Avrupa’da satışa sunulacak olan Ford E-Transit’in, Avrupa fiyatının 46.000 $ civarı bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

ford e transit

İkinci El Ticari Araç Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here