Ders: Pazarlama Hoca: BMW Konu: 2022 BMW iX

0
1653

Geçtiğimiz günlerde BMW, yeni jenerasyon başlığı altında ürettiği BMW iX tanıtımlarını gerçekleştirmişti. Ancak otomobil sektöründeki büyük değişimin paralelinde tasarım olarak kendini güncelleyen BMW’ye sosyal medya üzerinden birçok tepki yağdı. Bu tepkilere karşı çok iyi bir şekilde pozisyon alan BMW ise kısa bir süre içerisinde aldığı aksiyonlarla bu olumsuz tepkileri dahi lehine çevirmeyi başardı. Adeta okullarda ders olarak okutulması gereken türden bir pazarlama örneği gösteren Alman otomobil üreticisi, sert tepkiler vermekten de kaçınmadı. Öyle ki, yeni BMW iX’lerin büyük ızgaralarını göstererek, “Sincap dişli bir Austin Allegro” yorumuna, sosyal medyada son günlerde trend olan “OK! Boomer!” tabiriyle cevap verdi.

BMW iX; tamamen yeni bir modüler platform üzerine inşa edilen ve yaklaşık 500 kilometrelik bir menzil ile birlikte etkileyici bir hızlanmaya sahip. BMW’nin yeni amiral gemisi elektrikli SUV’si olacak olan bu araç özellikle sahip olduğu ızgaralar sebebiyle birçok kişi tarafından çok eleştirildi. BMW ise bu tepkilere bir kontra pazarlama taktiğiyle cevap verdi. Yukarıdaki “Değişmemek için sebebin ne?” temalı reklam filmini yayınlayan BMW, bu tarzdan vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya bu sayede duyurmuş oldu.

BMW iX Tasarımıyla Z Kuşağını Hedefliyor

BMW’nin bu pazarlama stratejisi ile Z kuşağına yatırım yaptığı aşikâr ancak ofansif bir şekilde eleştirdiği Baby Boomer’ların da Z kuşağından çok daha fazla alım gücüne sahip olduğunu da unutmamak gerek. Ancak öte yandan Twitter’daki baby boomer’ların, Z kuşağı gençlerine oranla çok az sayıda olması da bu stratejinin neden sosyal medya üzerinden yürütüldüğünü açıklığa kavuşturuyor.

Alman otomobil üreticisi bu durumu insanların elektrikli otomobilleri henüz benimseyememelerine bağlıyor. Bunun yanında, BMW’nin içinden önemli isimler ise bu değişime %100 destek veriyorlar. BMW Tasarım Başkanı Domagoj Dukec; “Az sayıda, çok hassas çizgileri olan bir tasarım, karakteri gösterir ve araca modern bir görünüm kazandırır. BMW iX cesur ve yine de sade ve zariftir.” sözleriyle değişimin tam destekçisi olduğunu gösterirken “BMW iX, yeni teknolojilere nasıl çok modern ve duygusal bir tasarım kazandırabileceğimizi gösteriyor.” demecini veren Adrian van Hooydonk da bu tasarımın arkasında.

BMW iX ile ilgili ayrıntılar bilgiler için tıklayın.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here