Filo Kiralama Küçülmeye Devam Ediyor!

3
1317
Filo Kiralama Başkanlığı; İnan Ekici

Filo kiralamanın 2019 yılına oranla 2020 yılında araç kiralama da geride kalması korkuttu. Türkiye’nin önemli sektörlerinden filo kiralama servisleri, geçen yıl 295 bin adet araç parkı gerçekleştirdi. Bu yıl ise 256 bin adetlere geriledi. Yaşanan küçülmenin son 3 ayda kendini düzelttiği rakamlar sayesinde, krizi atlatan sektör verilen teşviklerden memnun. Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı İnan Ekici konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, “Operasyonel kiralama sektörü olarak araç parkımız geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 13,2 oranında daraldı. Geçen yılın ilk yarısı sonunda 295 bin adet olan parkımız bu yılın ilk yarısında 256 bin adet olarak kaydedildi. 2020 yılının ilk çeyreğinde ise bu rakam 264 bin adetlerdeydi” ifadelerini kullandı.

Filo Kiralama

Filo Kiralama’da Araç Parkı Artacak mı?

Filo kiralama şirketleri hakkında açıklamalarına devam eden Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici:Ancak yaşanan daralmanın son 3 ayda toparlandığını gözlemleye biliyoruz. Çünkü yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,1 olan daralma, ikinci çeyreğinde yüzde 3,2 olarak gerçekleşti. Yılın geri kalanında dengeli bir seyir olacağını öngörüyoruz. Bu doğrultuda, yıl sonuna kadar 15-20 bin adet civarında daha yeni araç alımı yapacağımızı tahmin ediyor ve 2020 yılını 6 milyar TL’ nin üzerinde yatırımla kapatmayı hedefliyoruz” dedi.

Filo Kiralama

Filo Kiralama İçin Tepki!

Filo kiralama servisleri ve şirketleri ultra düzeyde artan sıfır otomobil fiyatlarını da tepki gösterdi. Verilen siparişlerin aylar sürdüğünü ve sabit fiyattan sözleşme yapılamadığını aktaran yetkililer, otomobil distribütörlüklerine kızgın. Ayrı yeten sıfır otomobil bulunamadığı için, 2. el otomobil fiyatlarının da devasa boyutlara çıkması pazarı karmaşıklaştırmış durumda. Piyasanın çok hararetli alış verişlere neden olduğu durumda, hiç bir kurum halinden memnun değil gibi gözüküyor. Şirketler ise yıl sonuna kadar 20 bin adet olarak hesaplanan sıfır otomobil alımını gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu yıl pandemi den dolayı üretim aksalıkları, otomobil üreticilerinin fabrikalarından gelen yoğun talepe cevap verememesine neden olmuş durumda. 2021 yılının 2. çeyreğinde global otomobil firmalarının tam üretime geçmesi kaidesiyle, yaşanan talep patlamasını dindirmek için arz fazlası üretim sağlama planlanmaktadır. Bu kaidelerin yerine getirilebilmesi için de tüm dünya da süren koronavirüs salgınının hafiflemesi beklenmektedir.

 

3 YORUMLAR

  1. Filo kiralamalarına özel versiyonlar yapılmalı. Bu araçlar daha sonra ikinci elde de sıkıntı yaşatabiliyor ve filolar tarafından kullanılan arabanın yüzü eskiyor ele ayağa düşmüş gibi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here