Yeni Citroen C4 Özellikleri Belli Oldu!

1
2663
Cıtroen C4 Ön Tasarımı

Uzun süren bekleyişin ardından perdelerini kaldıran Citroen C4‘e kavuştuk. Son derece şık ve modern dinamik tasarım anlayışına sahip bir model karşımızda. Teknolojik havayı iyi kullanan C4 çağa ayak uydurmuş imajı ile rakiplerinin önünde gibi yer alıyor. En önemli faktörü bunlar değil elbette. Yeni nesil elektrikli motor seçeneği ile de gelecek olan model ile C kompakt sınıfı elektrikli motorlara merhaba diyecek.  Yeni Citroen C4, selefine göre tamamen değişmiş gibi gözüküyor. Kullanılan materyaller, modelin tasarım dili, motor seçenekleri baştan aşağı tamamen değişmiş durumda. Psa grubun da olan Citroen’in yenilenmiş otomobilinde, grubun teknoloji kardeşliği yaptığını da söylemek gerekiyor. C4’ün teknolojik alt  yapısı Peugeout modellerine dayanıyor.

Citroen C4 Arka Tasarımı

Yeni Citroen C4’ün Boyutları Büyüdü!

Yeni Citroen C4 boyutlar konusunda da selefinden çok farklı konumda yer alıyor. Açıklanan verilere göre karşımızda 4.360 milimetre uzunluğunda hayli uzamış bir model yer alıyor. 1.800 milimetre genişliği bulunan model, 1.525 milimetre yüksekliğe sahip ve 2.670 milimetre dingil mesafesini gövdesine katan C4, iç hacim konusunda da iyi bir yaşam alanı sunacağa benziyor.  Bu da bir önceki nesle göre daha uzun, daha geniş, daha yüksek ve aks mesafesinde de ileriye taşınmış bir C4’ün asfalta ineceğinin göstergesi nitelikte. Yeni C4, arka koltukları katlandığında 1.250 litreye kadar hacim olarak yükseltilebilen bir bagaj alanı vadediyor. Koltuklar normal pozisyonda ise bagaj hacmi 380 litrelik bir alan olarak ölçülüyor.

  • Aktif Güvenlik Freni
  • Çarpışma Riski Uyarısı
  • Çarpışma Sonrası Güvenlik Freni
  • Kör Nokta İzleme Sensörü
  • Aktif Şeritten Ayrılma Uyarıs Sensörü
  • Dur & Kalk özellikli Adaptif Hız Sabitleyici
  • Otoyol Sürücü Yardımı
  • Kahve Molası Uyarısı
  • Sürücü Dikkat Uyarısı
  • Genişletilmiş Trafik İşareti Tanıma
  • Akıllı Park Yardımı

Bu özellikler güvenlik olarak Citroen C4’ü rakiplerinden öne çıkaran adımlar.

Cıtroen C4 İç Tasarımı

Yeni Citroen C4 Motor Seçenekleri Neler?

Zengin Motor Seçeneklerine sahip olacak Citroen C4 her türlü kullanıcıyı tatmin edecekmiş gibi gözüküyor. Baz versiyonun da 100 beygir güç ve 6 kademeli manuel şanzıman ile karşımız da yer alıyor. Üst paket versiyonların da gelen motor seçeneği ise PureTech 130 beygirlik güç ünitesi 8 kademeli otomatik şanzımanla kombine edilebiliyor. Benzinli seçenekte ise 115 beygirlik bir ünite mevcut. Dizel motorlu versiyonun da ise baz paket versiyonun da 110 beygir, üst paket versiyonun da ise 130 beygirlik seçenekler karşımıza çıkıyor. En merakla beklenen varyasyon elektrikli ünite ise 136 beygir güç ve 260 Nm tork’a sahip olacak. 350 kilometre menzil sunan model maksimum hız da 150 km/s hıza sınırlandırılmış olarak ulaşabilecek.

İkinci El Citroen C4 İlanları

1 YORUM

  1. ds çizgilerinde bir tasarımı olmuş ya sev ya nefret et şeklinde bir tasarımı var günümüz teknolojilerini yakalamış olması güzel ama insanlar sever mi bilemedim

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here