Ferrari Prosangue Hakkındaki Her Şey… Ferrari’nin uzun zamandır beklenen SUV’u yollara neredeyse hazır. Ferrari’nin anlaşılması zor ve gizemli modeli hakkında şimdiye kadar topladığımız bütün her şeye bu içeriğimizden ulaşabilirsiniz. Başlangıçta bir SUV’yi kendi serisinde yer almasını şiddetle reddetmiş olmasına rağmen Ferrari sonunda rakiplerinin bir süredir satışa sunduğu yüksek performanslı SUV pazarına giriş yapmaya karar verdi. İtalyanca “safkan” anlamına gelen Purosangue olarak adlandırılan bu SUV hakkında bildiğimiz çok az şey var. Bunun sebebi; kelimenin tam anlamıyla ve mecazi olarak arabanın özelliklerinin ve hakkındaki her şeyin çoğunlukla gizli tutulmasıdır. Lamborghini Urus, Porsche Cayenne ve Aston Martin DBX gibi rakipleri yüksek performanslı SUV’leriyle para kazanıyorken Ferrari’nin de bu segmente girmesi an meselesi.

İtalyan premium otomobil üreticisi Ferrari, yalnızca sattıkları arabalardan değil, aynı zamanda yıllardır bir süredir özenle küratörlüğünü yaptıkları marka imajını da arttırmak istiyor. Ayrıca Purosangue’nin bir “SUV” olarak adlandırılmasına izin vermemek için farklı bir noktaya değindiler. Bunun yerine araca “FUV” veya bir “Ferrari Hizmet Aracı (Ferrari Utility Vehicle)” demeyi tercih ediyorlar. Bu kesinlikle Purosangue’ı basit bir SUV’den daha yetenekli olarak pazarlamak, onu performans ve mimari açısından rakiplerinden ayırmak için oldukça etkili bir tanıtım yöntemidir.

Dört Çeker Sistemi Standart Olarak Gelecek Ferrari Prosangue Hakkındaki Her Şey

Urus, Cayenne, DBX, Bentayga ve Cullinan’ın standart güç aktarma sistemi olarak dört tekerlekten çekiş ile gelmesiyle, Ferrari yaklaşmakta olan Purosangue’larını da dört çeker olarak satmayı düşünüyor. Araç, arazide gezinmeye bir Rover veya G-Wagon kadar yetenekli olamasa da üstün yol tutuşuyla karşımıza çıkacak. Ferrari’nin GTC4Lusso’da dört tekerlekten çekişli bir araç geliştirme deneyimine sahip olmasıyla Purosangue’nin AWD ve hatta 4WD ile donatılmış olarak gelmesi oldukça doğaldır.

2022 Roma Coupe’nin Temellerine Sahip Olacak Ferrari Prosangue Hakkındaki Her Şey

Dört kapılı Ferrari crossover’ın duyurulmasından sonra otomotiv endüstrindeki neredeyse herkes Purosangue’nin GTC4Lusso’nun halefi olacağına inanıyordu. Bunun sebebi; zaten  GTC4Lusso dört tekerlekten çekişli bir Ferrari’nin temellerine sahipti. Ancak aslında Purosangue, İtalyan otomobil üreticisi tarafından 2020 Roma coupe ile tanıtılan tamamen yeni önden motorlu GT mimarisi üzerine inşa edilecekti. Bu, Purosangue’ı yalnızca dört tekerlekten çekişli bir güç aktarma organını destekleyebilmek için değil aynı zamanda hareket halindeyken bir hibrit sistemi de barındıracak şekilde olmasını sağlamaktadır. Ayrıca 2030 ICE Yasağı daha da yaklaştıkça, bu düşünce kesinlikle Ferrari için pazarlık konusu olamazdı.

Purosangue 2022 Yılında Gelecek

Ferrari tarafından 2018’de duyurulmasından sonra Purosangue test aracı, Ferrari’nin test arazisinde ve çevresinde zorlu testlerden geçerken görüldü. Yaklaşan “FUV” testinin artık şehir yollarına taşındığını gösteren son casus fotoğraflarıyla, Purosangue’nin nihayet kamuflajını atmasını ve gelecek yıl 2022’de piyasaya sürülmesi beklenmektedir. Ancak İtalyan süper SUV’nin önümüzdeki yılın ilk yarısında mı yoksa ikinci yarısında mı gün ışığına çıkacağını göreceğiz. Her ne olursa olsun, tüm endüstri ve özellikle Urus’ları ve DBX’leri için rezervasyon yaptırmakta direnen alıcılar, nefeslerini tutmuş bir şekilde Purosangue’nin gün yüzüne çıkmasını bekliyor.

Purosangue’nin temellerinin hibrit sistemi destekleyen tamamen yeni önden motorlu GT mimarisinde olmasıyla, Ferrari’nin crossover SUV’sinin V6, V8 veya V12 motoruna hibrit güç aktarma organı yerleştirmesi mantıklıydı. SF-90 Stradale’de bulunan hibrit üniteden farklı olarak seçenekler kafa karıştırıcı olarak karşımıza çıkıyor.

Purosangue, Güçlü Bir V12 ile Karşımıza ÇıkacakFerrari Prosangue Hakkındaki Her Şey

Ferrari, Purosangue ile süper SUV segmentine girmek isterken kesinlikle Purosangue’ı kendi nişine bölmek ve FUV’nin kendi liginde öne çıkmasını sağlamak için her türlü engeli ortadan kaldırmak istiyor. GTC4Lusso veya Scuderia ‘6.5 V12 donatılmış 6.3 litrelik V12 motoru doğal havalandırmalı motoru ile Purosangue’nin SUV pazarına renk ve rekabet katması bekleniyor. Ayrıca güçlü motora sahip olacak olan Purosangue, çok farklı teknolojik sürüş yardım özelliklerine de sahip olacak. Böylece kullanıcısına daha rahat bir sürüş sunabilecek.

Fiyatı 300.000 Doların Üzerinde Olacak

İddialara göre fiyatı 300.000 doların üzerinde olacak. Böylece bu aracı Türkiye’de görebilmekte hayal olacaktır. Ancak diğer ülkeleri ele aldığımız zaman Ferrari Purosangue’nin en çok satan Ferrari modeli olacağı iddia edilmektedir. Oldukça özel ve günümüze kadar en farklı Ferrari modeli olan Purosangue, İtalyan otomobili severleri derinden etkilemeyi başaracaktır. Şimdilik Ferrari Prosangue Hakkındaki Her Şey bu kadar olsa da ilerleyen zamanlarda birçok soru, cevabını bulacaktır.

İkinci El Ferrari İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here