En Havalı Grand Tourer: Bentley Continental GT, yalnızca tek bir amaç için tasarlanmış bir otomobildir. Bu amaç insanların seyahatlerini en hızlı ve konforlu şekilde geçirmesidir. Bu yüzden Bentley Continental GT her zaman bir konuda iyi olmuştur: insanlara seyahatlerinde en iyi avantajları sunmak. Ayrıca Rolls Royce Wraith ve Dawn rakipleri gibi son derece konforlu ve lüks olmasının yanı sıra Continental, sportif bir tasarıma sahip olmanın ek çekiciliğine sahiptir. Sonuç olarak birçok yönden hem rakiplerini hem de birçok spor arabayı kolayca geride bırakabilir. Örnek olarak bazı süper spor arabalardan daha yüksek bir azami hıza sahiptir.

Bentley, 1950’lerden beri R-Type Continental’in piyasaya sürülmesiyle GT arabaları üretimine başladı. Rolls Royce Silver Dawn ile neredeyse aynı olan Bentley R-Type sedanı temel alan bir fastback coupé idi. 1919 yılından 1998 yılına kadar Bentley modellerinin tamamı Rolls Royce tarafından üretildi. Aktarma organları farklı olsa da Rolls Royce’nin şasi ve motorları paylaşıldı. Bu yüzden Bentley modellerinde sıklıkla Rolls Royce’nin hatları ve özellikleriyle karşılaşmaktayız. Modern Continental GT, 2003 yılında Bentley’in Volkswagen tarafından satın alınmasından sonra tanıtıldı. Ayrıca yerine geçtiği 6.75L Turbo V8’den daha fazla güç üreten Phaeton’dan VW tarafından geliştirilen Twin-Turbo W12 motorla geldi. Mevcut nesil Continental GT 2018’de tanıtıldı ve bazıları eski Bentley’leri andıran bazı harika özellikler sergiledi.

Türünün ilk örneği Olan Dış Tasarım En Havalı Grand Tourer: Bentley Continental GT

Bentley Continental GT’nin dışı oldukça benzersizdir. Daha karmaşık şekillerin oluşturulmasına ve kalıplanmasına izin veren, yeni bir alüminyum şekillendirme yöntemi kullanılmıştır. Bunun sonucunda da ön farın üstünden arka kemere doğru uzanan keskin bir kıvrım ve söz konusu arka kemeri çevreleyen bir başka kıvrım içermektedir. Bu tasarım, geleneksel yöntemlerle mümkün olamaz. Ayrıca bu tasarım öğeleri, gösterişli tekerlek davlumbazlarıyla klasik Bentley’leri andırmaktadır.

Renkli İç MekanEn Havalı Grand Tourer: Bentley Continental GT

Birçok lüks otomobil markasında olduğu gibi Continental GT’nin iç kişiselleştirme seçenekleri neredeyse sınırsızdır. Ayrıca deri iç mekan için seçim yapabileceğiniz sınırsız renk kombinasyonu var. Örnek olarak iki tonlu seçenekler ve hatta gösterge paneli için ayrı bir renk seçebiliyorsunuz. Bentley’de oynamak için çevrimiçi bir konfigüratör var. Ancak daha fazla kişisel özelleştirmeye ihtiyaç duyuyorsanız veya yeni bir Continental tasarlamak için profesyonel yardım isteniyorsanız, Bentley’in İngiltere’de bulunan ana merkezine gitmelisiniz. Bu kadar zahmete ve masrafa girince de doğal olarak oldukça özel ve farklı bir Bentley modeline sahip olursunuz.

İlk Dönen Bilgi-Eğlence EkranıEn Havalı Grand Tourer: Bentley Continental GT

Deri renkleri sadece iç mekandaki özel seçenekler değildir. Bentley Döner Ekran (Rotating Infotainment Screen), motor endüstrisinde bir ilktir. Otomobilin gösterişine katkıda bulunmak için Bentleyfied olan VW Group’tan 12,3 inçlik bir ekranı sergilemektedir. Ekranın üç tarafı vardır: biri bilgi-eğlence amaçlı ekranla donatılmıştır. İkincisi geleneksel Bentley kronometresini, pusulasını ve bir dış hava sıcaklığı göstergesini barındırmaktadır. Üçüncü taraf; gösterge paneli, metal veya karbon fiber seçeneğidir.

Motor Seçenekleri En Havalı Grand Tourer: Bentley Continental GT

Her lüks GT otomobilinde olduğu gibi Continental de bazı güçlü motor seçenekleriyle sunulmaktadır. Birincisi, Bentley için özel olarak geliştirilmiş 6.0L Twin-Turbo W12’dir. 620 beygir ve 894.83 Nm torka sahiptir. GT ve Speed ​​olmak üzere iki farklı şekilde gelmektedir. Speed varyasyonuna sahip olan araç, ekstradan 30 beygir daha fazla güçlüdür. İkinci motor 4.0L Twin-Turbo V8, 550 beygir ve 745.69 Nm üretmektedir. W12’ye kıyasla daha farklı bir egzoz sesine sahiptir. Son olarak Bentley, Çin’deki Bentley Bentayga Hybrid’in başarısının ardından Continental’e 2.9L Twin-Turbo V6 Hybrid sunmayı düşünmektedir. Bu, üretilen ilk çevre dostu seri üretim lüks GT otomobil olacağı için büyük bir anlaşma olacaktır.

Porsche’nin Dokunuşları

Continental GT, platform, motorlar ve şanzıman dahil olmak üzere ikinci nesil Porsche Panamera ile temellerin çoğunu paylaşıyor. Tek istisna Continental, Bentayga ve Flying Spur için özel olarak tasarlanmış W12’dir. Tüm Continental’ler dört tekerlekten çekişli ve Bentley Çift Debriyajlı Şanzıman ile birlikte gelmektedir. En Havalı Grand Tourer: Bentley Continental GT, oldukça farklı bir motora ve tasarıma sahiptir. Rakiplerinin ötesinde olan Bentley Continental GT aslında rakiplerinin ortak bileşenlerinden üretilerek, ortaya çıkmatı başarmıştır. Yazımızın başında da dediğimiz gibi Bentley araçlarının ilk döneminde Rolls-Royce’nin desteğini ve esintisine rastlıyoruz. Alman otomotiv üreticisine geçtiği zamandan beri de Porsche’nin esintilerine ve özelliklerine rastlanılmaktadır.

İkinci El Bentley İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here