Elektrikli Dacia Spring Avrupa’da Yollarda

0
2566
Elektrikli Dacia Spring

Elektrikli Dacia Spring Avrupa’da yollara çıktı. Dacia, yaşadığı kurumsal dönüşümün ardından Avrupa perakende otomobil satışlarında 3. sıraya yükseldi. Şu anda Avrupa’da satışta bulunan tam elektrikli Dacia Spring ve aile otomobili olan Jogger önümüzdeki aylarda Türkiye’ye de ithal edilecek.

Elektrikli Dacia Spring 5 Bin Adet Sipariş Aldı

Dacia, yaşadığı kurumsal dönüşümün ardından yeni model atılımına girişti. Dacia, tüm modelleri için geçerli olan yeni marka kimliğini geçtiğimiz günlerde açıkladı. Yeni marka kimliğine sahip olacak araçların yıl sonuna kadar sürücülerle buluşturulması hedeflenmekte. Ayrıca 2022 yılının ilk 6 ayında ortalama 5 bin adet sipariş alan ve tam elektrikli olan Dacia Spring modeli Avrupa’nın bazı ülkelerinde satışa sunuldu. Model, 17.8 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla piyasaya çıktı.

Elektrikli Dacia Spring

Tam elektrikli model olan Dacia Spring’in Türkiye’ye geliş tarihi henüz netleşmedi. Ancak 5 ve 7 kişilik modelleri bulunan aile otomobili Jogger, 2022 yılının ilk 6 ayında toplamda 50.000 sipariş aldı. Bununlar beraber Jogger, yılın son çeyreğinde ülkemize ithal edilecek. Dacia’dan yapılan açıklamaya göre müşterilerin yüzde 76’sı daha önce farklı bir marka araca sahip. Ayrıca mevcut Dacia sahiplerinin de yüzde 64’ü yenileme zamanında yine Dacia’yı tercih ediyor. Markanın yeni ürün gamının gösteriminin ise ilerleyen günlerde yapılması düşünülmekte. Showroom’un sonbaharda Paris Otomobil Fuarında yapılması planlanmakta. Dacia, Haziran 2022 sonu itibariyle 277.885 adet satış gerçekleştirdi. Bu sonuca göre satışlarını 2021’in ilk yarısına göre yüzde 5.9 arttırdı.

2. El Dacia İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here