Dacia Sandero Neden Çok Ucuz?

0
5431
dacia sandero neden çok ucuz

Dacia ucuz araçları ile vergilerden dolayı sıfır araç almanın zorlaştığı ülkemizde oldukça cazip bir marka. Bütün ürün gamında sınıfının en uygun fiyatlı otomobillerini satmakta olan Dacia, Sandero modeli ile de aynı istatistiği sürdürüyor. Peki Dacia Sandero neden çok ucuz? Dacia Sandero neden çok ucuz sorusunu İngiltere merkezli Top Gear dergisinde gündeme getiren Paul Horrel, cevabı program sorumlusu Michael Benoussan’dan almış. İşte sorunun cevabı!

Dacia Sandero Neden Çok Ucuz?

“Kullanıcılar, uygun fiyatlara çekici bir otomobil almanın peşindeler. Bu otomobillerin modern ve güvenli olmasını da istiyorlar. Beş yıl garantili, fonksiyonel ve basit.” Basit kavramını açıklarken kullanılan ilk değişken ise bu aracın dış dünya ile bağlantısının olmaması. Canlı bir navigasyon sistemi veya seyahat uygulamaları yok. Yalnızca bütün Avrupa araçlarında olması gereken acil durum butonu var.

dacia sandero neden çok ucuz

Dacia’yı benzerlerinden farklı kılan bir diğer etmen de örneğin Renult’un yapmak istemediği tasarrufları gerçekleştirmesi. Clio’nun her donanım seviyesinde bulunan orta konsol ekranı, Sandero’nun başlangıç seviye donanım paketinde bulunmuyor.

Tasarım ekibinin anteni aracın arkasında konumlandırmak istemesi dahi bir münzara konusu haline geldi. Fazladan kablo maliyetine neden olan bu değişim, gösterge panelindeki tuşların yeniden konumlandırılması ile telafi edildi.

Clio, daha büyük motorlara da uygun olması için uzun bir egzoz sistemine sahipken Sandero’nun böyle bir problemi yok. Clio 17 inç jantlara sahip olabilirken, ki bu fazladan süspansiyon ve tekerlek bağlantıları maliyeti demek, Sandero yalnızca 16 inç jantlara sahip olabiliyor.

dacia sandero neden çok ucuz

Sandero, çok güçlü motorlara sahip olmadığı için arka tekerleklerde kampana fren ile idare edebiliyor. Önlerde Clio’nun disk frenlerini kullanan Dacia, burada da ekstra bir araştırma geliştirme faaliyetine girişmeden düşük maliyetle bu defteri kapatıyor.

Dahası, Clio aliminyum kaputa sahipken Sandero kaputu çelikten imal ediliyor. Clio’nun yapısında sıcak preslenmiş çelik kullanılırken Sandero daha kalın normal çeliklerden imal ediliyor. Benoussan “Bizim müşterilerimiz Euro NCAP verilerini önemsemezler. Biz orada yıldız kazanmak için yarışmıyoruz.” ifadesiyle aslında markanın konumunu oldukça isabetli bir şekilde gösteriyor.

Dacia her ne kadar malzeme kalitesi olarak rakiplerinin altında yer alsa da bu onu berbat bir otomobil yapmıyor. Aksine, Dacia piyasadaki fiyat/performans oranı en yüksek otomobillerden biri. Dacia Sandero neden çok ucuz sorusunun cevabı onun amacında gizli: “En uygun fiyatlara çekici bir otomobil alternatifi sunabilmek.” Yani aslında ucuz ve vasat değil, uygun ve yeterli.

İkinci El Dacia Sandero İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here