Elektrikli Arabalara 4 Bin Avro Destek

0
907

Almanya, elektrik ve hibrit araç alanlara 4 bin avro destek primi vereceğini açıkladı

Bütçe 1.2 milyar avro

Alman Hükümeti elektrikli otomobil sahibi olmak isteyenlere 4 bin avro, hibrit araba almak isteyenlere ise 3 bin avro destek verecek. Maliye Bakanı, Ekonomi Bakanı, Enerji Bakanı ve Ulaştırma Bakanının otomobil şirketleriyle yaptığı toplantı sonrasında verilen karara göre, desteğin yarısını devlet yarısını da otomobil şirketleri sağlayacak. Bakanlar kurulunun onayından geçmesi gereken karara göre destek primi en fazla 60 bin avro değerindeki elektrikli ve hibrit araçlara verilecek.

 

2019 yılına kadar destek

Alınan karara göre destek primi 2019 yılına kadar sürecek. Ayrılan 1.2 milyar avro bu tarihten önce biterse destek primi sonlanacak. Destek priminin yanında Almanya alt yapı için 300 milyon avro bütçe ayıracağını duyurdu.

 

Hedef 500 bin araç

Almanya’da şuanda 50 bin elektrikli araba yollarda. Destek primleri ve alt yapı çalışmalarıyla Almanya elektrikli araba sayısını 500 bine çıkarmak istiyor. Proje kapsamında Almanya devleti kendi kullandığı arabaları da elektrikli arabalarla değiştirecek. Almanya Hükümetinin şuanda sahip olduğu arabaların yüzde 20’si elektrikli. Proje kapsamında bu oranın 2020 yılına kadar daha da arttırılması bekleniyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here