BMW, Yeni Bir 100 Yıla Hazırlanıyor

0
1589

1916 yılında Almanya’da kurulan BMW bir yüz yılı geride bıraktı ve yeni bir yüz yıla hazırlanıyor.

Yeni 100 yıl

BMW yeni yüz yılına BMW Vision Next 100 ile giriş yapıyor. BMW’nin gelecek 100 yıldaki hedefini gösteren BMW Vision Next 100, geleceğin otomobillerinin sürücüsüz olacağı olgusuyla şekillendirilmiş bir konsept model.

 

Oldukça farklı bir tasarıma sahip olan BMW Vision Next 100 dört kişilik ve otomatik pilota sahip bir araç. Sürücüsüyle iletişime geçebilen BMW vision Next 100, yolcularını varacakları yere güvenle ulaştırıyor ve rota, yol durumu, otomobilin yol boyunca gösterdiği performansı sürücüsüne raporluyor.

 

BMW Vision Next 100, sürücüsüyle iki şekilde iletişim kuruyor. Birincisi aracın ön camını kaplayan Head-Up Display ile. İkinci iletişim yöntemi ise, aracın ön panelinin üst kısmında yer alan sensörler tarafından etkinleştirilen üçgenlerden oluşan Alive Geometry mozaiğiyle. Bu yöntemlerle elde edilen bilgiler, sürücünün yaklaşan sürüş durumlarına karşı çok daha hızlı bir tepki vermesine yardımcı oluyor.

 

İki faklı sürüş modu

BMW Vision Next 100, sürücüsüz bir araba olmasına rağmen sürücüsüne aracı kullanabilme iznini de veriyor. Boost Modu’nda sürücü aracı kendisi kullanıyor. Boost Modu’nda araç Head-Up Display; ideal sürüş şeritlerini, fren, direksiyon çevirme ve hızlanma noktalarını doğrudan sürücünün görüş alanına yansıtır.

 

Ease Modu‘nda ise BMW Vision Next 100 sürücüsünü istediği yere konforlu ve sorunsuz bir şekilde ulaştırıyor. Modlar arasında geçiş yapmak için sürücünün direksiyon üzerindeki BMW logosuna dokunması yeter.

 

Geleceğin tasarımı

Dört kişilik olarak tasarlanan BMW Vision Next 100’ün kapıları da yukarıya doğru açılıyor. Tamamen aerodinamik bir tasarıma sahip olan BMW Vision Next 100’ün dinamik çamurluk davlumbazları sürtünmeyi ve düşük enerji tüketimini azaltmaya yardımcı oluyor. Tamamen kapalı dış kabukla kaplanan BMW Vision Next’in sürtünme kat sayısı oldukça düşük, sadece 0,18cW.

 

7 Mart Münih

BMW Vision Next 100 ile BMW bir sonraki yüzyılına 7 Mart tarihinde Münih’te başlayacak. Münih’ten sonraysa; 6-15 Mayıs Pekin, 18-26 Haziran Londra ve 13-16 Ekim tarihlerinde de Lod Angeles şehirlerinde BMW Vision Next 100 görücüye çıkacak. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here