2019 Jeep Compass 1.4T AT9 Detaylı İnceleme

5
23115
Murat Tosun, benzinli otomatik Jeep Compass testi yaptı. Murat Tosun'un Jeep Compass yorumu

Murat Tosun, benzinli otomatik Jeep Compass testi yaptı. Murat Tosun’un Jeep Compass yorumu “170 beygir gücünde olması da keyfi daha da artırdı” şeklinde oldu. Peki, Jeep Compass testi nasıl geçti ve 2019 Jeep Compass fiyatı ve teknik özellikleri nasıl değerlendirilmeli?

2019 Jeep Compass Test Sürüş İzlenimleri

“Bu sınıfın adını bile o koydu!”

Güçlü benzinli motoru, 9 ileri otomatik şanzımanı ve başarılı arazi karakteriyle Jeep Compass her zaman bu sınıfın en çok dikkat çekenlerinden biri.

Jeep Compass tasarım özellikleri ile başlayalım…

Tasarım konusunda göze son derece iyi görünen araçlardan biri. Zaten onu park halinde bıraktığınızda ya da yolda kullanırken meraklı gözlerin bakışından da iddialı bir tasarıma sahip olduğunu net bir şekilde anlıyorsunuz. İkinci nesil Compass yuvarlak far yapısından kurtularak, şu an Jeep’in modern tasarımına sahip oldu. İşte bu çok ama çok önemli bir karar. Çünkü Jeep karakteri bu araçta tam olarak ilk kez karşımıza çıkıyor. Yapı olarak daha sert bakışlara ve olgun bir görünüme kavuşmuş. Jeep modelleri gibi özüne dönerek, Compass sert Amerikan tavrı sergiliyor. Far yapısı aynı Cherokee’deki gibi eskisine göre daralmaya gidilerek tasarlanmış. Compass’ın mercekli farları, etrafına kavisli şık bir LED aydınlatma ile imal edilmiş. Daraltma çalışmalarını bu kısımda görmek mümkün.

En Az Yakan SUV modelleri listesine de bakın!

Jeep CompassIzgaranın arka planında ise parlak siyah uygulaması, krom çerçeve ile uyumlu olmuş. Eski nesilden kalan yorgun ve halsiz duruşları, yerini dinamik bir yapıya bırakmış. Yapı olarak biraz daha yüksek duran Compass, bunu arka kısımda hissettiriyor. Stoplar köşelerden alınarak üste çıkartılmış. Ve biraz daha büyük tasarlanmış. Stopların iki parçalı yapısı arka kısımda sportifliği pekiştiriyor. Aracın ikili egzoz çıkışı da bu görünümle uyumlu.

Profilden bakıldığında geniş çamurluklara sahip olduğu dikkat çeken Compass bu sayede büyük jantlara sorunsuzca ev sahipliği yapıyor. Konfor için büyük jant seçmek riskli olsa da göze güzel göründüğü de bir gerçek.

2. El Jeep Compass Fiyat Listesi

Jeep Compass İç Mekan Özellikleri

Jeep Compass iç mekanYaşam alanında Amerikan tarzını sevenlerdenseniz bu araçta aradığınızı net bir şekilde bulacaksınız. Elbette Avrupalı çizgiler de var ama genel olarak Amerikan havası hakim. Amerikalı tüketiciler için sadece düğmelerin büyüklüğü ve gerekli olanların ellerinin altında olması yeterli. Onun için Jeep de kokpit için fazla detaya girmiyor. Stili fazla değiştirilmeyen direksiyonu, ortak malzemelerle hazırlanan orta konsolu öncü modelden izler taşıyor.

Üç kollu direksiyonda ses sistemi kontrol, telefon özelliği ve hız sabitleme özelliklerinin kontrollerini yapabiliyorsunuz. Ayrıca, eskisine nazaran hassasiyeti biraz daha iyileştirilmiş. Direksiyondaki ısıtma özelliği de kış ayları için iyi bir donanım. Konsolun merkezinde yer alan parlak siyah çerçeve içindeki ekran, 8.5 inç boyuta sahip. Ancak çerçeve yapısından dolayı daha büyük algılanıyor.  Isıtmalı deri koltuklar olukça rahat. Vites kolunun önünde AWD sisteminin yönetildiği yuvarlak buton yer alıyor. Jeep Compass, 4394 mm uzunluğa, 1819 mm genişliğe, 1644 mm yüksekliğe ve 2636 mm aks mesafesine sahip. Compass’un bagaj hacmine ise 428 litre. Tüm bu değerler aracın ait olduğu sınıfın ortalamalarını karşıladığını da gösteriyor.

Sıfır Jeep Fiyat Listesi

Jeep Compass Motor Özellikleri

Jeep CompassAraç, ülkemizde çok fazla motor alternatifine sahip değil. Hatta günümüzde sadece benzinli otomatik olarak satışa sunuluyor. Bu motor seçeneğine baktığımız zaman sunulan 1.4 litrelik ünite 170 HP güç ve 250 Nm torka sahip. 9 ileri otomatik şanzımanla alınabilen Compass’da ayrıca 4×4 çekiş sistemi de mevcut. Fabrika verilerine göre 0 – 100 km/s hızlanmasını 9.5 saniyede tamamlayan araç, maksimum 200 km/s hıza ulaşabiliyor. 9 ileri oranlı otomatik şanzımana sahip olması ekonomik tüketimler için kontrolün sizde olduğunun habercisi. Aracın yüksek gücüne karılık 100 km’deki ortalama tüketimi ise 6.9 lt olarak açıklanıyor biz sürüşümüz esnasında 7.9 litre gibi bir tüketime imza attık. Bu değer de 4×4 çekiş sistemli ve otomatik vitesli bir model için kabul edilebilir bir sonuç. Aracın şanzıman oranları oldukça iyi ayarlanmış. Hızınız çok yüksek olmasa da şanzıman hemen üst vitesleri seçtiği için iç mekandaki konfor artarken ekonomi yapmak da mümkün oluyor. Motorun güçlü karaktere sahip olması onun tasarımın dinamik yapısını destekliyor. 1.6 litre dizel motor seçeneği ülkemizde şimdilik satışta değil. Bu motor 120 HP güç ve 320 Nm tork ile oldukça iddialı.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Yere sağlam basan ve markasının mirasını sonuna kadar kullanan bir SUV. Bu gerçekten o kadar değerli bir özellik ki. Çünkü bu sınıfa adını veren bir markanın genlerine sahip olmak herkeste bulunmuyor. Virajlarda güvenle ilerleyen Jeep Compass, güven veren bir karakter ortaya koyuyor. Motorun şanzımanla uyumunun yüksek olması konfor konusunda aracın istenilen seviyeye ulaşmasını sağlıyor.

Öncüsünden farklı olarak sıfır Jeep Compass almayı düşüneneler için rüzgar gürültüsünü iç mekana alma konusunda daha iyi bir yalıtım söz konusu. Sürücüden gelen istekleri de yola daha çabuk tepki veren direksiyonla aktarıyor. Aracın farklı sürüş modlarının olması sayesinde hafif arazide veya farklı zeminlerde sorunsuz ilerlemesi ise Jeep markasının pek çok modelinde olduğu gibi en önemli başarısı. Yaşam alanında bulunanlar konforlu bir yolculuk yaparken, sürücünün istediği zaman güven duyarak yol dışına çıkabileceğini bilmesi önemli bir avantaj.

Güvenlik Özellikleri

Jeep Compass 2017 yılında girdiği yeni Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldız almayı başardı. Yetişkin yolcu güvenliği % 90, çocuk yolcu güvenliği % 83, yaya güvenliği % 64 ve güvenlik yardımcısı ise % 59 başarılı bulunan model güvenli olduğunu kanıtlamış oldu.

Jeep Compass Yorumları

Murat Tosun’un Jeep Compass yorumları şöyle: “Jeep Compass öncü modellerden bir hayli farklı bir kimliğe bürünmüş haliyle karşıma çıktı. Aracın değişmeyen noktasının olmaması da satın almayı düşünenler için çok iyi bir gelişim. Ona hangi açıdan bakarsanız bakın Jeep karakterini net bir şekilde ortaya koyuyor olması onun en önemli kozlarından biri.”

Jeep Compass Fiyat Özellikleri

Araç, bu sınıfın en iddialı modellerinden biri olarak ön planda. Benzinli otomatik versiyonu ile satılan aracın ülkemizde kampanyalı satış fiyatı 289 bin 900 TL. Fiyatı yüksek ancak genel anlamda araba fiyatları yüksek olduğu için rakipleri ile rekabet edebilecek seviyede.

Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.4 lt
  • Motor Hacmi: 1368 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 170 HP
  • Maksimum Tork: 250 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 9.5 sn
  • Maksimum Hız: 200 km/s

Frenler

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 8.7 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.9 lt/100 km
  • Karma: 6.9 lt/100 km
  • Test: 7.9 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 160 gr/km

Jeep Compass Boyutlar

  • Uzunluk: 4394 mm
  • Genişlik: 1819 mm
  • Yükseklik: 1644 mm
  • Dingil Mesafesi: 2636 mm

Bagaj kapasitesi

  • 428 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: – lt
  • Boş Ağırlık: 1615 kg
  • Lastik Boyutu: 235/45 R18

5 YORUMLAR

  1. Yaklaşık üç aydır kullanıyorum. Tek kelime ile muhteşem bir SUV. Yakıt tüketimi 1650kg lık bir otomobil için normal. Off road özellikleri inanılmaz. Her geçen gün daha keyifle sürüyorum. Herkese tavsiye ederim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here